Lagbanner
Matchrapport Hammarby-Brage
Foto: Bildbyrån

Matchrapport Hammarby-Brage

Så var det dags! Dryga tre månader sedan senast Bajen lirade tävlingsmatch och nog märkte man på Södermalm under eftermiddagen att det har längtats efter att få se livefotboll. Ett gäng debutanter, frågetecken som skulle bli utropstecken och en väldig massa mål får summera drabbningen, som gav Hammarby en lovande start i cupens gruppspel.

Första Halvlek 

Gästerna sparkade igång matchen och tempot var relativt högt i början, där två lag visade att de ville mycket första kvarten men utan särskilt mycket resultat. I Bajen var kanske framförallt Fredrik Hammar piggast, och sprang för tre-fyra gubbar vilket resulterade i en halvchans. Även Saidi kom till ett okej läge men hans nick hade mer att önska och blev ingen större utmaning för Frodig i bragemålet. Dessa debutanter jag nämnde hade många ögon på sig, men en som fick ett olyckligt första framträdande var August Mikkelsen, som faller i minut 16 och tar sig för baksidan(?). Norrmannen tvingas haltande gå av planen och får istället göra plats för ett annat av vinterns nyförvärv, Tesfaldet Tekie. Ett namn kompatibelt för smeknamn i Martis Tiki-Taka Bajen, minst sagt. Tekie gör avtryck direkt och för Bajens offensiv på ett imponerande sätt, även om det är fortsatt klurigt i ta sig igenom Brages låga försvar, som inte har något emot att låta hemmalaget rulla boll. I minut 34 kom dock det ordentliga läget och efter ett utomordentligt förarbete signerat Saidi och en skuttande Djukanovic kan Besara tämligen enkelt slå in 1-0. Skönt. Resterande del av första halvlek präglas av klassisk försäsongsboll, där sena tacklingar och rivigt spel resulterar i några varningar och, föga förvånande, ingen sambafotboll. 

Andra Halvlek 

Andra halvlek är en böljande historia där Bajen fortsätter att vara spelförande men har svårt att komma till farliga lägen. Lättare blir det inte av Brages svagt tajmade satsningar i försvaret, som kunde skadat grönvita både en och två gånger. Känslan var inte överdrivet god på plats och i stunder blev man rätt oroad av bortalagets omställningar, en tvåa kändes nödvändig. Det dröjde och dröjde, men i den 85e minuten fick vi se Besara utöka, i en situation där en hungrig Erabi kanska borde ha gått för en passning, men bollen nådde fram till vår kapten ändå. Därefter blev islossningen rejäl och fem minuter senare var det dags för även Erabi att ta plats i målprotokollet. Debuterande Madjed får bollen i offensiv tredjedel och som ett brev på posten tar Erabi en löpning förbi sin gubbe och får passningen av Madjed, en intränad variant från HTFF som resulterar i 3-0. Madjed skulle dock inte nöja sig med att endast assistera utan ville någon minut senare testa eget avslut och som han gjorde det. Med ett stenhårt skott i nättaket fanns det inte mycket för Frodig att göra, och Madjed debuterade med 1+1. Slutresultatet blev 4-1 och insatsen får definitivt ses som godkänd i Hammarbys första tävlingsmatch för säsongen. 

Forza Bajen! 

Viktor Kjellander2023-02-19 23:45:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!