Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-04-15 15:00

Hammarby - Mjällby
2 - 0

Matchrapport: Hammarby - Mjällby
Första målet för säsongen för Ludwigson

Matchrapport: Hammarby - Mjällby

Sillen ligger fortfarande och skvalpar i magen tillsammans med en och annan snaps efter dagens påsklunch. Solen har letat sig längre och längre in på planen när dagens match blåstes igång vid 15.00. Nedan följer sammanfattning av dagens tuffa hemmamatch mot Mjällby.

En match som på förhand räknades rent statistiskt som en seriefinal. Både Mjällby och Hammarby stod på 6 inspelade poäng och ingen av dem var sugna på att bryta trenden. Inga stora frågetecken i startelvorna då Bojanic inte tränat fullt ut så valde Bajen att inte riskera varken honom eller nyanlände Trawally. Ersättarna Andersen och Swedberg är två spelare som kommer få slåss om sin plats lite extra i år, men också gjort detta övertygande hittills. Inledningsvis var också den senare av dem nära att fortsatt cementera sin startplats. Ett inlägg från höger som nådde Swedberg som sköt över från nära håll. 

De förväntade spelövertaget från hemmalaget etablerade sig och skapade en del halvchanser, men Mjällby kändes farliga när de väl anföll, utan att skapa några egentliga målchanser. En lågt stående backlinje tog form hos gästerna och Hammarby började leta luckor. Det som inte Gracia stötte bort kunde målvakt Brolin plocka upp i labbarna utan problem. Inte ens Nahir Besaras distansskott kunde leta sig in i mål. Vad krävdes för att få hål på detta Mjällby?

Mer fart efterfrågades av Jeppe i halvtid.

Mer fart bjöd Hammarby på inledningsvis i andra halvlek. När laget kom i ett 5 mot 3 anfall och bollen återigen hamnade hos Swedberg var det många som redan skrivit in 1-0 i referaten. Rakt på täckande försvarare sköt nummer 44 med ett näst intill öppet mål framför sig. Intensiteten höll i sig med påtryckning av klacken som buade så fort Mjällbys nummer 10 hade bollen. Efter offensivt initiativ av formstarka Magyar drogs han ned och domare Östling blåste frispark när Löfquist fick syna gästernas tredje varning för dagen. Efterföljande frispark serverades på ett magnifikt sätt av en annan formtoppad spelare i Nahir Besara. Bollen singlades över försvarslinjen och nådde Gustav Ludwigsons panna som kunde knoppa in bollen i mål. 

Nollan var spräckt.

Efter målet kunde Hammarby spela ut registret som man sitter inne på. Mjällby var för första gången i år tvungen att ta initiativet vilket passade hemmalaget bra. Ytorna öppnade upp sig samtidigt som man inte stressade upp sig. Lugnt och metodiskt höll man bollen inom laget och försvarade djupt när det behövdes. Jeppe ut, Lahdo in betydde mer fart och mindre kamp. Lahdo fixade frisparkar och låg på rulle när läge fanns. Mjällby som var tvugna att hålla i boll och styra spelet var till synes obekväma i rollen. De enda riktiga chanserna kom från långa inkassten a la Elm. Hetaaste målchansen kom också efter just ett inkast som kunde letat sig in i mål. När Hammarby i sekvensen efter kontrade genom just snabbe Lahdo som spelade vidare till Mjällby-sonen Nilsson som blivit inbytt skrek hela laget på straff efter en otajmad utrusning av målvakt Brolin. Domare Östling som  vart bra matchen igenom hade återigen känsla och släppte fördelen till Lahdo som kunde skopa in sitt första mål i år för Hammarby. 

Olé olé
2-0 till Hammarby som med det tog sin tredje raka vinst i årets Allsvenska och därmed toppar ligan. Härnäst väntar två stycken bortamatcher mot Degefors och Sirius innan vi kan sumera april. Nåja, var sak har sin tid, glöm inte att njuta här och nu.






 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-04-15 16:56:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!