Lagbanner
Borås Arena, 2023-02-25 13:00

Norrby IF - Hammarby
0 - 3

Matchrapport Norrby-Hammarby

Matchrapport Norrby-Hammarby

Det var fina cupförutsättningar på söndagseftermiddagen i ett blåsigt Borås, där Bajen skulle gästa det nyligen degraderade Norrby. Det blåa Boråslaget, som kommande säsong därmed huserar i Division 1, har inför säsongen föryngrat och tagit in en handfull talanger. Vid seger skulle eventuellt en gruppseger kunna säkras redan vid slutsignal, men Bajen skulle behöva klara sig utan ordinarie kapten Nahir Besara.

Första Halvlek

Fredrik Klitte blåser i pipan och hemmalaget sparkar igång matchen. Bajen inleder starkast och tar vara på ett tidigt läge där Joel Nilsson slår ett fint inlägg och Erabi står rätt. 1-0 på huvudet i den sjätte minuten. Matchinledningen präglas av ett väldigt fysiskt Norrby som går in hårt i duellerna, vilket leder till att två blåa relativt tidigt får syna det gula kortet. Rent chansmässigt är första halvtimmen relativt sömnig. Norrby letar efter kontringar i Bajens dominanta bollinnehav och de grönvita har svårt att spela sig igenom Norrbys försvar då kanterna inte kommer igång riktigt. Några hörnor skrapas fram men där någonstans stannar det i chansväg. I den 35e minuten får Hammarby dock skottlägen flera gånger om men där varken Djukanovic eller Erabi kommer till avslut, istället blir det Tekie som avslutar tätt utanför. Ytterligare tio minuter går och man kan konstatera att Hammarby kontrollerar matchen utan att övertyga framåt. På stopptid får man ett okej frisparksläge men Saidis skott är för tamt och ingen utmaning för Astor i hemmaburen. Klitte blåser för halvtidspaus och Bajen leder, men spelmässigt imponerar man inte. 

Andra Halvlek 

I halvtid görs ett byte där Mads Fenger ger plats åt Alper Demirol, vilket innebär att Sadiku kliver ner som mittback. Matchbilden i början av andra halvlek är fortsatt sömnig där Bajen dominerar bollinnehav men utan att skapa särskilt mycket chanser. I minut 58 resulterar dock ett slarvigt bolltapp från Norrbys sida i att Saidi och Djukanovic kan komma två mot två, och den sistnämnde får göra sitt första tävlingsmål för Hammarby, kul! Några minuter senare hamnar Bajen återigen i en situation där ingen riktigt kommer till avslut, men Tekie lyckas trots allt få fram en passning till Saidi som sånär får ta plats i målprotokollet med sina anfallskollegor. Stolpen i vägen dock. Det blev det sista han fick göra för dagen, då Hammarby annonserar ett dubbelbyte i den 65e minuten, där Madjed och Adjei ersätter Saidi och Svanberg. Madjed kommer in med samma hunger som vanligt och presenterar sig efter bara några minuter med ett fint avslut, som efter en stark parad resulterar i en hörna. Inte heller denna hörna blir särskilt farlig utan resulterar bara i en ny, där resultatet blir desto bättre. Erabi är som bekant farlig i boxen och sätter dit 3-0 med en imponerande nick från viss distans direkt på hörnan. Här någonstans med ungefär 20 minuter kvar går luften ur Norrby och matchen blir alltmer avslagen, med reservation för lite inhoppare som vill visa upp sig. En sådan är Markus Karlsson, som i minut 85 får tävlingsdebutera när han kommer in och ersätter Sadiku. Kort efter det bytet kommer matchens sista ordentliga chans där Madjed visar sin fina doja med en genomskärare till Djukanovic, som tyvärr avslutar utanför. Matchen överlag var väl varken bu eller bä, där Bajen kontrollerar sina motståndare totalt i 90 minuter och återigen är effektiva i offensivt straffområde. Man ska dock ha i åtanke att det är Division 1 motstånd, men en trenolla är alltid ett godkänt resultat. 

Forza Bajen! 

Viktor Kjellander2023-02-25 16:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!