Lagbanner
”Mer upp till honom än till mig”

”Mer upp till honom än till mig”

Förra säsongen hann Montader Madjed, 17, med att debutera i Allsvenskan för Varbergs BoIS, innan flytten gick till Stockholm och HTFF under sommaren. Efter att ha imponerat på både supportrar och tränare har han spenderat årets försäsong med A-laget. Nu stundar Svenska Cupen och Allsvenskan i vad som kan bli ytterns stora genombrottssäsong. – Jag vill vara med i Allsvenskan hela den här säsongen och bidra med mål och poäng.

I ett ungt och nytt Hammarby är det många supportrar som hoppas och tror på Montader Madjed. Både spelare och ledare har hyllat den offensiva spelarens spetskvaliteter och tror att Madjed kan få ett stort genombrott i år, trots sin unga ålder.
– Jag vill självklart explodera i år, så är det ju. Men det måste också få ta sin tid och jag har ingen stress. Sker det inte i år så blir det nästa år, säger en trött Madjed efter fredagens träningspass på Tele2 Arena.

Blir det spel med A-laget eller HTFF inledningsvis i år?
– Sen lägret har jag bara spelat med A-laget och jag har inte hört någonting om att jag ska spela med HTFF, säger Madjed innan han fortsätter;
– Sen om jag blir kallad till att spela med dom (HTFF) då kommer jag göra det och ge hundra procent. Det spelar ingen roll var jag spelar, så länge jag får spela i alla fall.

Ikväll inleder Hammarby säsongen när IK Brage kommer på besök till Stockholm. Över 22 000 biljetter är sålda och Madjed hoppas laget kan dra nytta av det stora stödet.
– Det ska bli jättekul om jag får spela inför dom, jag får rysningar när jag tänker på det faktiskt. Dom hjälper oss alltid jättemycket, när vi vinner boll, när vi gör mål, det hjälper att ha dom i ryggen.

Och spel kan det absolut bli för den unga yttern som under lördagen var med i matchtruppen som presenterades. Han menar själv att det inte är någon stress men berättar också om sina personliga målsättningar under året.
– Jag känner mig redo för Svenska Cupen och Allsvenskan i år, definitivt. Det är ingen tvekan om det. Jag ska göra så gott jag kan under träningarna för att få chansen.


Martí Cifuentes, huvudtränare i Hammarby, är väl medveten om Montaders offensiva kvaliteter. Han menar att spelaren kommer bli viktig för laget redan i år men att det inte kommer vara en dans på rosor.
– Fotboll handlar inte bara om att ‘slå’ sin gubbe i sista tredjedelen, även om han är otrolig på den delen i spelet. Han kommer behöva förbättra andra delar av sitt spel och det ska vi såklart hjälpa honom att göra, säger Martí och avslutar;
– Hur mycket han får spela i år är mer upp till honom än till mig, men jag är säker på att han kommer vara värdefull för oss (A-laget) redan i år. Jag väljer aldrig spelare utifrån ålder, det spelar ingen roll om han är 17 eller 37.

Madjed själv är även han inne på att det kanske pratas för mycket om åldern på Hammarbys A-lag.
– Vi har ett jättebra lag med unga spelare, men det spelar egentligen ingen roll hur gamla vi är. Alla unga spelare har jättemycket spets och tillsammans med de äldre som kan bidra med rutin kommer det bli jättebra, säger en självsäker Montader Madjed innan vi avslutar intervjun och han lunkar vidare ner mot omklädningsrummet.

***
Hammarby möter IK Brage i Svenska Cupens första omgång ikväll 17:30.
Matchen sänds på C-more.


 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-02-19 12:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!