Lagbanner
Mohanad Jeahze: Ni ska förvänta er att vi kommer ge allt ute på plan

Mohanad Jeahze: Ni ska förvänta er att vi kommer ge allt ute på plan

Söderst@dion tog ett snack med Mohanad Jeahze om veckans två träningsmatcher, hans första halvår i Bajen och sina nya lagkamrater

Två träningsmatcher avklarade, oavgjort mot Akropolis och vinst mot Brage, vad har du för tankar efter dessa?
Inga jättebra prestationer, men vi försöker få in lite nytt i spelet samtidigt som vi är nedtränade. Det mesta just nu handlar väl om att komma in i det fysiskt samt få in lite av det nya. Det är en tuff period just nu men det kommer göra oss nytta senare på säsongen.

Hur känns din egen form? Känns försäsongen annorlunda i år med tanke på det kortare uppehållet? 
Min egna form känns ok, men man kommer in i det ju mer matcher man spelar. Det känns som att denna försäsong är som de flesta andra. Men det har gått rätt fort i år. Tävlingsmatcherna börjar om 2 veckor så det känns bra. 

Du anslöt till Bajen i somras efter en framgångsrik period i Mjällby och fick debutera omgående i Europa och gjorde en strålande debut, vad tycker du själv om ditt första halvår i Hammarby?
Mitt första halvår i Bajen har känts sådär. Det startade som sagt bra men sen kom skadan mot Djurgården och efter det dippade man. Samtidigt som resultaten vi fick med oss under hösten inte var i närheten av det som jag samt klubben önskade oss. Men både jag och de andra spelarna samt ledare känns fullt motiverade på att göra en riktigt bra säsong i år.



Hur trivs du i Stockholm som stad? 
Jag trivs jättebra i Stockholm. Men jag lever likadant som jag gjorde när jag spelade i Mjällby. Jag gillar att vara hemma rätt mycket och återhämta mig inför nästa träning/match.

Säsongen 2020 var en besvikelse för Bajen överlag, vad tror du vi supportrar kan förvänta oss av Bajen och av dig säsongen 2021?
Ni ska förvänta er att vi kommer ge allt ute på plan. Vi ska inte förlora någon match på inställning. Samt att vi kommer vara defensivt stabilare i år. Det kommer inte bli 45 insläppta mål. 

Hur har nyförvärven Astrit Selmani och Jon Gudni Fjoluson sett ut? Påverkar det dig som vänsterback att ha en vänsterfotad mittback innanför sig? 
Det är två ledare som Jesper och Micke har hämtat in. Sen har de båda riktigt fina kvalitéer som kommer gynna oss. Att ha en vänsterfotad mittback bredvid sig gynnar både mig och laget. Man kan hålla upp sina offensiva positioner lite mer.
 

Robert Bäckström2021-02-07 20:28:11
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!