Lagbanner
Omgångens #11

Omgångens #11

Redaktionen ger i dessa återkommande inlägg sin bild av någon eller några saker som utmärkte den senaste allsvenska omgången.

1. Vilket var innan matchen det förväntade resultatet?

Pernilla

Jag trodde att det skulle bli en tuff match men hade förstås velat få med mig samtliga poäng.

Göran

Kändes lite som att det var läge för ett kryss dels med tanke på Häckens form och dels pga Hammarbys dåliga form innan uppehållet.

Hampus

Var ganska givet att Hammarby skulle få en tuff uppgift mot ett formstarkt Häcken, även fast vi alltid bör vinna hemma får vi nog vara nöjda med kryss givet hur matchen utvecklade sig.

Mattias

Innan match förväntade jag mig att Hammarby skulle studsa tillbaka efter torsken mot Värnamo. För att visa att vi vill slåss om guld krävs segrar på hemmaplan. 2-0 hade varit bra och rimligt till spelövertaget i första halvlek.

Theodor

Torsk eller kryss. Optimisten i mig ville annat så klart men realisten gjorde sig påmind.

2. Vem var omgångens bästa spelare?

Pernilla

Jag blev löjligt glad över Alpers inhopp. Att komma in och ta för sig i sin allsvenska premiär, spela lugnt och vårdat och i allra högsta grad bidra till att vi fick med oss en poäng hem - DET gladde mig.

Göran

Det finns några kandidater men jag fastnade nog mest för Kurtulus i denna match. Han har växt ut till en jätte i backlinjen. Måste också lägga till Demirols inhopp som var lysande.

Hampus

Demirol!

Mattias

Jeahze.

Theodor

För min del är det svårt att välja mellan Kurtulus eller Jeahze men den förstnämnda är nog vad jag landar på.

3. Vilken var din reaktion på resultatet 2-2?

Pernilla

När Häcken gjorde sitt andra mål var jag riktigt deppad. Sett med den känslan var krysset ändå skönt. Därmed inte sagt att jag är nöjd med kryss. Verkligen inte..

Göran

Om det kändes som kryss innan så tycker jag inte att det var rättvist att det blev så. Tycker att vi har bra kontroll på matchen och borde ha vunnit om våra avslut inte skjutits över eller rakt på en täckande försvarare. Lägen saknades inte.

Hampus

Ser man på matchbilden är det en besvikelse men det handlar om att göra mål vilket vi verkar ha svårt för.

Mattias

Besvikelse. Trots en fin upphämtning så är besvikelse över att vi hamnar i ett tvåmålsunderläge överhängande. Ska inte behöva hända.

Theodor

En bekräftelse av de problem vi har kvar att lösa.

4. Vilken var omgångens lärdom?

Pernilla

Vi måste hitta ett sätt att där vi bättre förvaltar vårt spelövertag. Vi har ju knappt några avslut på mål alls i första halvlek. Sen måste vi förstås sluta släppa till enkla mål bakåt.

Göran

Att vi behöver utnyttja de lägen vi skapar om vi skall vinna matcherna. Det var horribla avslut på flera av inspelen i boxen exempelvis. Kanske kan ”Steve” börja bidra allt mer framöver, för mot Häcken visade han att det finns kvaliteter. Vi behöver också förstärka och det vet vi ju alla att det jobbas på.

Hampus

Att vi bör bli mer kliniska framför mål.

Mattias

Att lära oss göra mål innan motståndaren har gjort två. Ska inte behövas kniven mot strupen för att få till den egna skärpan..

Theodor

Att kunna utnyttja det faktum att vi dominerar motståndare match efter match.

5. Vad är omgångens känsla inför derbyt?

Pernilla

Det kommer att gå bra. Vi är starka hemma. Det är synd att Fenger är avstängd, han och Edvin är bra tillsammans. Men här tror jag vi kommer få vissla vår sedvanliga difderbymelodi!

Göran

Jag har, trots besvikelsen efter den oavgjorda matchen mot Häcken, en bra känsla inför derbyt. Vi är svårslagna på ”Nya Söderstadion” även om vi spelar på bortaplan denna gång. Skall vi säga 2-1.

Hampus

Det kommer bli en tuff match men vi är starkare än dif speciellt i derbyn!

Mattias

Överhängande negativ och nervös. Djurgården har växlat upp samtidigt som vi har stagnerat lite grann, det är iallafall känslan. Nu är derbyn matcher som lever sitt egna liv oberoende av tabellen, hoppas så även denna gång!

Theodor

Väldigt svajig men som sagt, hoppet är det sista som överger människan.
???????

 

Theodor Bittner2022-06-30 10:57:52
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!