Lagbanner
Omgångens - Åsikter om 2-0 mot Varberg

Omgångens - Åsikter om 2-0 mot Varberg

Efter en totalkollaps samlade Bajen ihop sig och lyckades mäkta med en hemmaseger mot Varberg. Här ger redaktionens medlemmar sin syn på matchen.

Vem var matchens spelare och varför?

Jack 
Sadiku. Mer offensiv en vanligt och fortsatt bra i defensiven. Behöver vara på topp för att Bajen ska fortsätta vinna. 

Göran
Tesfaldet Tekie. Täcker stora ytor och vinner massor med boll.

Tommy
Oliver Dovin. Vilket järnpsyke. Då menar jag spelet med fötterna. Förutom ett taffligt agerande som skapade hörnan han sedan gör årets räddning på så är han den som känns stabilast i försvaret denna dag.

Theodor
Dovin enligt mig då han gör ytterligare flera matchavgörande räddningar och tycks obesvärat ha samlat sig på ett bra sätt.

Vilken var den bästa förändringen jämfört med senast och varför?

Jack 
Skönt att laget studsade tillbaka, skönt att Fenger visade klassen.

Göran
Ett Hammarby på hemmaplan är något helt annat än på bortaplan. Det har vi visat gång efter gång och denna match var inget undantag. Vi gör ingen optimal match men vinner ändå klart.

Tommy
Hjärtat var med. Inställningen alltså. Man gör ingen jättematch men hade vunnit fler fifty-fifty dueller efter 5 minuter än man gjorde på hela fajten mot sorkarna.

Theodor
Att det fanns en tillstymmelse till karaktär och hjärta vilket uppenbarligen är betydelsefullt. Året hittills har innehållet väl många besvikelser på den fronten och förhoppningsvis kan det vara starten på en förändring.

Vad var matchens plus?

Jack 
Djukanovic börjar sakta smyga igång. Kommer till mycket chanser och har ett bra avslut. Inte en lag spelare ännu men finns bra tendenser.

Göran
Det var kul att se båda Mikkelsen och Nalic vara inblandade i våra två mål. Måste också berömma Dovin som visar att han är en av Allsvenskans bästa målvakter. Slutligen är det roligt att publiken börjar se varför vi behöver ha med Djukanovic på plan.

Tommy
En stabil dag på jobbet och tre sköna poäng. Blir också mer och mer förtjust i Djukanovic. Ingen har väl tagit så många avslut i Bajen sedan Kennedy?

Theodor
Avslut på mål! Vi fick hela 8 stycken vilket känns som fler än i samtliga tre tidigare matcher. Offensivt med andra ord ett fall framåt. 

Vad var matchens minus?

Jack 
Spelet sitter inte som det gjorde förra året. Laget är inte samspelet och matchen är lite jämnare än det ska behöva vara mot Varberg hemma.

Göran
Tycker att vi är väldigt slarviga i första halvlek, vilket kunde ha straffat oss hårdare utan Dovin i kassen. Till skillnad från förra säsongen känns vi mer sårbara på fasta situationer emot oss, samtidigt som vi inte har samma fantasi när vi får egna. Faktum är att det blivit klart sämre redan efter att Ivan försvann i mitten av förra säsongen.

Tommy
Det är som att slå in en öppen dörr att hacka på Mikkelsen. Dock gillar jag att han försöker utmana och inte börjar fega. Det är också ett mysterium att över 3000 biljettinnehavare väljer att inte komma till matchen.

Theodor
Det som riskerar att bli säsongsdefinierande: bristen på fungerande grundspel och delvis inställningen. Det har INTE varit kul att se Bajens insatser sen cupderbyt mot solnaföreningen, att vi har Malmö framöver är inte heller kul. Skulle önska att vi får till en betydande förändring och det snabbt. 

Theodor Bittner2023-04-26 17:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!