Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-02-19 17:30

Hammarby - Brage
4 - 1

Omgångens - Åsikter om spelare och insatsen mot Brage
Bajen är sannerligen livet!

Omgångens - Åsikter om spelare och insatsen mot Brage

Ett stabilt resultat på pappret och seger i årets första tävlingsmatch. Matchen mot Brage gav för vissa av oss svar på några frågetecken, samtidigt uppstod nog ett antal nya. Här ger redaktionens medlemmar sin syn på vad som på det hela taget är saker vi ska ta med oss från denna match.

Vem var matchens spelare och varför?

Göran

Loret Sadiku. Så mycket mer involverad nu när Bojanic inte hämtar bollarna djupt längre. Satt knappt en fot fel defensivt och var ständigt spelbar över hela banan.

Viktor
Bland många bra insatser tycker jag Tekie sticker ut. Han hade förmodligen inte räknat med att spela 75 minuter och kom in och såg självklar ut direkt. Passade in perfekt i vårt sätt att spela och tog ett gediget tvåvägsjobb hela matchen.

Mattias
Matchens spelare var Hammar eller Edvin. Hammar med startdebuten och såg riktigt fin ut. Kurtulus har blivit än mer självklar i backlinjen sen förra året. En av seriens bästa.

Leonard
Jag tyckte att Edvin Kurtulus stack ut mest. Dominant i varje närkamp, välavvägda brytningar och en fin assist från egen planhalva till Madjeds mål.

Theodor
En fokuserad och kanske lite mer 'mogen' Kurtulus. Förra året fanns det ett antal mer loja insatser som låg på 90% och det märktes inte av här. Om Edvin kan hålla skärpan och fortsätta utvecklas taktiskt så är Allsvenskan inte en liga han blir kvar i särskilt länge.

Vilket var matchens mål och varför?

Göran
Tre av fyra av Hammarbys mål var väldigt snygga, men jag är svag för samarbete i djupled så det får bli Erabis mål med den grymma assisten från Mahjed.

Viktor
Det tredje målet! Väldigt kul att se en så tydlig produkt av det hårda jobb som läggs ner i htff, där Madjed och Erabi producerat identiska mål tidigare.

Mattias
Erabis mål. Den perfekta skärande passningen av Madjed och chipen av Erabi. Beprövat och vackert.

Leonard
Allt runt Erabis mål är så vackert, fantastik framspelning och kyligt avslut.

Theodor
1-0. Bollen når Hammar vid gränsen till straffområdet som sticker ner den till Saidi strax utanför. Passen vidare är 100% säker och hur Djukanovic har spelförståelsen att hoppa över och dra isär så att Besara kan få den och kontrollerat placera in 1-0 är fotboll på hög nivå.

Vad var matchens plus?

Göran

Att det redan såg så stabilt ut. Vi kontrollerade händelserna fullt ut på banan och de nya spelarna visade hög kvalitet.

Viktor
Effektiviteten. I mitt tycke är det ingen supermatch framåt, även om det är kontrollerat och vi har mycket boll. Då är det skönt att vi gör 4 mål på kanske 5-6 bra lägen.

Mattias
Inramningen. 19k är inte riktigt vad vi är vana vid men för att vara mitten av februari i cupen får vi vara nöjda.

Leonard
Matchens stora plus är för mig att vi dominerar matchbilden. Brage får kontra enstaka gånger men utöver det är det spel mot ett mål, skillnaden i individuell och kollektiv kvalité var tydlig.

Theodor
Att en hel del spelare visade framfötterna. Cupmatch i februari kan lätt bli en trött tillställning men det uppvisades en hel del hunger från unga och nya spelare vilket var glädjande att se.

Vad var matchens minus?

Göran

Så klart August Mikkelsens skada. Trist både för honom och Bajen. Han kommer dock igen.

Viktor
Mikkelsens skada, väldigt tråkigt och bara att hålla tummarna för snabb återhämtning.

Mattias
Saidis uteblivna mål. Hade behövt något för att börja säsongen på rätt sida.

Leonard
De första 80 minuterna, Brage blev låga och förutom förarbetet till 1-0 hade vi svårt att komma till heta målchanser trots att vi hade spelövertaget.

Theodor
Mina kandidater är skadan på Mikkelsen, att det var rätt ordentligt lojt i 80 minuter eller mattan men väljer nog det sistnämnda. Det såg ut som om matchen spelades på Zinkens konstgräs under 90-talet? Att spela på ett helt nytt underlag kanske är något vi lyckas behärska inför säsongen men det känns som om det riskerar att ställa till en hel del.

Theodor Bittner2023-02-21 16:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!