Lagbanner

-
-

Promenadseger i premiären

Promenadseger i premiären

"Med läget som råder med den uppskjutna våren" som David Ritschard sjunger. Ett knepigt läge att befinna sig i. Seriepremiär den 14 juni. Ingen marsch över bron. Inte en käft på läktaren. Fan vad trist. Nog om det nu. Östersund skulle rullas ut och tre poäng skulle grejas. Det gjordes. Varken mer eller mindre.

Första halvlek:
Hammarby snor bollen direkt på jämtarnas avspark. Sedan lånar de bara ut den vid några enstaka tillfällen. Handbollsfotboll kallas det va? 40-50 pass i rad framför en välpackad köttmur. Från sida till sida, fram och tillbaka.

Darijan Bojanic tappar bollen vid ett par tillfällen i början av matchen. På riktigt dåliga ställen. Då minns man med ens ett av den filurens karaktärsdrag. Han bara skiter i sådant. Premiärmatch eller ej, han bara kör på. Den foten, den blicken. den liraren. Jösses.

Till slut mynnar detta bollinnehav ut i en straff sedan Kacaniklic blivit dragen i armen. Paulinho stegar upp för rulla in sin första Bajenkasse. Det blev inte så. Keepern är med på noterna och går åt rätt håll. Seg start i klubben för brassen. 

Strax före halvtidsvisslan slår nämnde Bojanic en alldeles formidabel passning till en minst lika formidabel medspelare i Muamer Tankovic. Han blir helt näck med målisen och rullar in 1-0. Skönt att gå till rast med ledning. Speciellt efter straffmissen och den stora bollinnehavet.

Andra halvlek:
Det är lite copy/paste från den första halvan. Förutom att Tankovic denna gång inte gör mål på ett friläge utan på ett långskott. Ett långskott som målvakten Keita hade den goda smaken att göra en riktig Rembrandt på. Hade han fått hundra chanser till att rädda det skottet hade han nog räddat samtliga. Men, men, det mesta rullar Mujos väg denna kväll.

För bra för Allsvenskan är kanske en sliten sägning. Men med hans utgående kontrakt får vi nog slicka i oss det sista av hans fotbollskonster nu. Chanserna att han stannar i Bajen sässen ut får nog ses som mikroskopiska.

Summering:
En promenadseger som sagt men till vilken nytta? Att ÖFK skulle undgå konken inom en snar framtid får ses som orimligt. Till och med för dem.
Underbart att vakna med matchnerv i hela kroppen igen. Ny fajt redan på onsdag. Elfs away. De snodde med sig alla tre pinnarna i möttet med Gbg på Ullevi i sin premiär. Det blir kul säger dom. Kom igen nu, Bajen!

Bäst i Bajen:
Muamer Tankovic är i en klass för sig denna afton.

Tommy Fagerbergtompafager@hotmail.com2020-06-14 22:05:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!