Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-10-30 17:30

Hammarby - Kalmar FF
4 - 2

Reflektioner Hammarby-Kalmar

Reflektioner Hammarby-Kalmar

4-2 vinst och säkrad Europaplats.

Darijan Bojanic framtid:
Hur mycket är egentligen Darijan Bojanic värd? Kontraktet går ut i sommar vilket betyder att klubbar har fritt fram att lägga fram erbjudande redan i vinter till Darijan. Hammarby har varit tydliga med att de vill förlänga med honom men än är inget kontrakt påskrivet. Jag tycker att Bajen i det här fallet ska slanta upp rejält för att skriva ett längre kontrakt med bolltrollaren, för hur mycket kostar egentligen en fullgod ersättare till Darijan? Jag vågar påstå att det i princip är helt omöjligt för oss att värva en lika bra spelare som Darijan.

Europaplatsen säkrad:
Målet för säsongen är fullbordat, Hammarby spelar i Europa nästa år! Detta är väldigt viktigt för oss om vi ska ta nästa steg och på allvar konkurera med Malmö FF, även om resan dit är väldigt lång. Europaspel betyder föruto möjligheten att gå in i ett gruppspel att vi kan attrahera spelare från en lite högre hylla, även om vi som supportrar alltid skulle vilja spela i Hammarby finns det spelare som värderar möjligheten att spela i Europa som den största drivkraften när man väljer klubb. Därav är detta väldigt viktigt för vår klubb.

Publikrekord:
395586. Så många personer har hittills sett Bajen spela fotboll i år. Hemmasnittet är på 26372 personer vilket betyder att vi slog vårt förra publikrekord på knappa 25 tusen. Oerhört starkt!

Hur många spelare tappar vi i vinter?
Simon Sandberg, Mohanad Jeahze och Darijan Bojanic är alla tongivande i vårt spel, men hur många blir kvar inför nästa säsong? Personligen kan jag bli av med Simon Sandberg och Mohanad Jeahze. Den sistnämnda enbart för hans varierande intresse för att spela i Hammarby och hans ständiga utspel i medierna. Simon Sandberg har absolut varit bra i år men här tror jag att vi kan få in en ännu bättre spelare inför nästa år. 

Hampus Andersson2022-10-31 12:31:44
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!