Sänk biljettpriserna, Hammarby!

Hammarby vinner med 3-0 mot Elfsborg och Blåvitt. Vackert så. Men var är nerven? Vi var på plats för att se 90 minuters fotboll mellan två bra lag. Vi gick hem besvikna.

Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare jagar en boll och efter 60 minuter vinner Hammarby. (Gary Lineker, 1990)

Igår satte Ludwigsson sista målet i minut 75 men matchen hade varit död långt tidigare. Hammarbys backlinje och mittfält bollade gris med elfsborgs offensiv mellan sig. Bollen gick mellan backar, upp till mittfältare och ner till målvakt igen. Och om igen. Aldrig på motståndarens planhalva. Jag var nog inte den enda på läktaren som satt och drömde mig bort när Hammarby tränade passningstrianglar mot gula koner.

Det var lätt att tänka tillbaka på underbart spännande matcher mot bottenlag. 3-2 mot Örebro, 4-3 mot Östersund eller 4-3 mot Sundsvall. Jämna spektakulära matcher med nerv där Hammarby vänder underlägen och tappade ledningar. Jävlar vad det svängde om Bajen!

Hammarbys nya strategi, att kompensera för uteblivna öppna träningar på Årsta med att träningsspel på Tele2 efter minut 60, är förvisso nytänkande men knappast undehållande. Gångtempo, låg intensitet och spelare som verkar för rädda för sträckningar och därför inte skjuter. På läktaren tänkte vi alla samma sak. Släng in Alper! Låt mig se lite nyförvärv! Kan inte någon testa en dribbling? Sätt lite fart, det är en halvtimma kvar! Stånga mig! Men Bajen stod sysslolös och blev mållösa när takten skulle ökas.

Ska det fortsätta så här? När blev 30 minuters nedjoggning en del av Hammarbys matcher? Ska Hammarby fortsätta döda matcherna så tidigt är den enda rimliga lösningen att reducera biljettpriserna med 30% runt hela arenan. För längre pågick inte gårdagens match.

PS. Att Hammarby verkar ha bäst statistik av alla lag sista 20 bortser den här, lätt ironiska, krönikan från.