Lagbanner
Silly Season 2021: Djurdjic bryter kontraktet: "Jag försökte nå honom igår"
Hello Niko, it´s me

Silly Season 2021: Djurdjic bryter kontraktet: "Jag försökte nå honom igår"

Dags för Silly Season och nedan listas det senaste gällande Bajen:

15/2 2021: Fällman och Kacaniklic klara för nya klubbar
Som det tidigare har ryktats har nu Hammarby bekräftat att Alexander Kacaniklic och David Fällman nu lämnar klubben. 

13/2 2021: Djurdjic bryter kontraktet i Kina?
Under gårdagen meddelade Daniel Kristoffersson att Nikola Djurdjic är på väg att bryta kontraktet med sin kinesiska klubb Chengdu Better City FC och genast började diskussionen på SvenskaFans. Idag har Fotbollskanalen pratat med Jesper Jansson som säger att han försökte få tag på Djurdjic under gårdagen när nyheten kom ut men att Djurdjic ännu inte har svarat.

Kom som en bad boy, spelade som en bad boy, lämnade som en bad boy och återvänder som en bad boy?

10/2 2021: Kacaniklic på väg bort
Alexander Kacaniklic är enligt Aftonbladet på väg att lämna Hammarby för Hajduk Split. Enligt uppgifterna betalar den kroatiska klubben 7,5 miljoner för yttern och han väntas flyga till Kroatien inom de närmsta dagarna för att göra den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på ett kontrakt. Kacaniklic har haft en väldigt framgångsrik period i Bajen efter en något trevande inledning och han har gjort 31 poäng på 48 allsvenska matcher vilket kommer bli ett kännbart tapp för Bajen. 


4/2 2021: Fällman på väg till Norge

Enligt Daniel Kristoffersson är David Fällman på väg att göra klart med den norska klubben Ålesunds FK. Fällman sitter på ett utgående kontrakt till sommaren men ska redan nu lämna Bajen efter tre år i den grönvita tröjan. 



1/2 2021: Fällman jagas av utländska klubbar
David Fällman sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och ska enligt uppgifter från Expressen jagas av utländska klubbar. Fällman ska ha nobbat den turkiska klubben Kayserispor för någon dag sedan och nu ska även en norsk klubb hört sig för om "veteranen"(!?) som Fotbollskanalen kallar honom. 



31/1 2021: Tim lämnar Bajen!
Under söndagen blev det klart att Tim Söderström lämnar Bajen efter två säsonger och är klar för den portugisiska klubben Maritimo. Tim hade ett väldigt bra 2020 och enligt Bajen var det Tims önskan att få lämna Hammarby och klubben ville inte stå i vägen för det. Ett stort lycka till Tim!


27/1 2021: Fyra spelare presenterade
Under kvällen presenterade Bajen fyra spelare från Nigeria som ansluter på lån med köpoption. Spelarna som det gäller är anfallaren Miekam Womene Zuokemefa, innermittfältarna Olatomi Alfred Olaniyan och Oluwatobi Samson Abimbola och yttermittfältaren David Akpan Ankeye. Samtliga killar är 18 år gamla och ska först och främst träna med IK Frej och genomförde under onsdagen sitt första träningspass. 

26/1 2021: David Accam klar för Hammarby
Enligt Daniel Kristoffersson förhandlar Bajen med David Accam som spelar  i Nashville SC i MLS. Accam spelade i Allsvenskan senast för Helsingborg där han gjorde stor succe innan han 2015 såldes till Chicago Fire. Med tanke på att Accam är anfallare/ytter är frågan om någon annan är på väg bort?
Uppdatering 28/1: Accam har nu presenterats av Hammarby!




26/1 2021: Kalle Björklund lånas ut till Falkenberg
Mittbacken Kalle Björklund lånas ut till Falkenberg under 2021. Björklund spelade 14 matcher och gjorde ett mål i Allsvenskan under förra säsongen och kommer förhoppningsvis att få nödvändig speltid under säsongen. 



16/1 2021: "Ta hem Paulsen"
Efter att Björn Paulsen uttalade sig om att det endast är Bajen som gäller efter att Malmö uttryckt sitt intresse drogs en swishkampanj igång för att få "hem" Paulsen. Engagemanget har varit stort och Bajen kommer redovisa summan som kommit in men frågan är om det finns en möjlighet med tanke på att både Selmani och Fjoluson anlänt och kostat en del?




16/1 2021: Fjoluson presenterad
Hammarby har presenterat Jon Gudni Fjoluson precis som rykten har sagt. Fjoluson har skrivit på ett treårskontrakt och ansluter till Bajen nästa vecka. 




15/1 2021: Josafat Mendes klar för Bajen
Bajen ska enligt Daniel Kristoffersson även ha gjort klart med talangen Josafat Mendes från AIK. Mendes är 18 år och kan spela mittback, ytterback och yttermittfältare och lär med tanke på åldern först och främst inleda i samarbetsklubben IK Frej. 




14/1 2021: Fjoluson presenteras inom kort
Enligt Fotboll Sthlm är Jon Gudni Fjoluson klar för Bajen. Mittbacken har ett förflutet i klubbar som GIF Sundsvall, IFK Norrköping, Krasnodar och Brann och ska enligt uppgift skrivit på ett kontrakt som löper över tre år. 


14/1 2021: Pausen jagas av Malmö
Bajenfavoriten Björn Paulsen som håller till i Ingolstadt i den tyska tredjedivisionen har sedan han lämnade Bajen ryktats vara på väg tillbaka i typ varje transferfönster. Paulsen sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och ska nu ha både sin danska moderklubb Sönderjyske och även Malmö FF efter sig. Paulsen och Ingolstadt vann under gårdagen och befinner sig i nuläget på en andra plats i tabellen och vill nog gärna inte släppa Paulsen i förtid. 


18/12 2020: Astrit Selmani är i Stockholm!
Enligt Expresens uppgifter befinner sig Allsvenskans poängkung Astrit Selmani i Stockholm och Bajenland för att förhandla om sitt personliga kontrakt med Hammarby. Hammarby försökte värva Selmani redan i somras och ska ha haft konkurrens från de flesta andra klubbar i Allsvenskan och ett antal europeiska klubbar men Selmani ska alltså ha valt Bajen enligt Expressens uppgifter. Sportbladet går samtidigt ut med att Bajen kommer betala åtta miljoner för anfallaren och Selmani kommer skriva på för fyra år i den grönvita tröjan! Snacka om håll käften-värvning om affären går i lås!
Uppdatering: Hammarby har nu även kallat till en digital presskonferens där sportchef Jesper Jansson kommer delta för att presentera ett nyförvärv och på hemsidan har nu Astrit Selmani presenterats! Välkommen Astrit!




17/12 2020: Ekdal jagas av både Sirius och Djurgården!
Mittbacken Hjalmar Ekdal var utlånad till Sirius under denna säsong och har även varit aktuell för en permanent flytt till Uppsala men har nu fått fler klubbar efter sig. Fotboll Sthlm rapporterar att även Djurgården jagar Ekdal men att klubbarna ännu inte är överens och att det kan därför dröja innan Ekdal har gjort sitt val. 
Upddatering: Ekdal har presenterats av Djurgården.




Klara spelare in:
Astrit Selmani - Varbergs BOIS
Jon Gudni Fjolusion - Brann
David Accam - Nashville


Klara spelare ut:
Aron Johannsson - ej förlängt kontrakt
Junior - ej förlängt kontrakt 
Hjalmar Ekdal - klar för Djurgården
Tim Söderström - klar för Maritimo
David Fällman - klar för Ålesund
Alexander Kacaniklic - klar för Hajduk Split
 

Robert Bäckström2021-02-13 15:53:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!