Skön seger och Wangerheims succé

Härlig seger mot KIF Örebro under söndagen. Vi välkomnade tillbaka Ellen Wangerheim som gjorde comeback efter drygt ett år och som kunde stänga matchen och göra mål.

En solig sommardag i Örebro resulterade i kross och tre poäng. Det blev en varm match på planen och efter slutsignal låg alla spelare utslagna. Även på läktarhåll blev det varmt men vi Hammarbyare slutar ju aldrig sjunga även fast vi har solsting.

Örebro startade bra och dominerade de första 20 minutrarna. Örebro kom dock aldrig till något farligt läge och om de fick en chans så plockade Anna Tamminen ner den kontrollerat och Hammarby hade kontroll på matchen. Hemmalaget var hungriga första halvlek men sen gick energin ut och på bänken hade man inte så många spelare. 10 minuter in i matchen fick Madelen Janogy en smäll mot vänster knä och plusen steg på läktarhåll. Fysion fick linda knät rätt så hårt och länge, men det var ingen fara med Madde, hon kunde fortsätta matchen efter en stunds behandling.

Julia Roddar hade en chans att göra Bajens första mål redan i den 18:e minuten, men då kunde Örebros målvakt rädda skottet. Efter Roddars målchans känns det som att Hammarby kom in i matchen lite mer, Örebro parkerade bussen så man hade svårt att göra något bra av sina chanser. 20 minuter in i matchen hade Vilde Hasund en chans men även denna kunde Örebros målvakt rädda.
Madelen Janogy slog till och gjorde matchens första mål i den 47:e minuten efter assist från Lotta Ökvist som var tillbaka i startelvan. Efter målet gick vi på halvtidsvila med 0-1 ställning.

Direkt i den andra halvleken kunde Madelen Janogy göra ännu ett mål. Situationen var tilltrasslad och nästan lite kaosartad men på något sätt lyckades Madde få in bollen i mål, vilket är det enda som betyder något.

Det som var extra speciellt med denna matchen var att Matilda Vinberg saknades då hon har en lättare känning. troligtvis efter smällen hon fick i cupfinalen, en smäll som gjorde att Matilda fick bryta matchen.  Jonna Andersson och Thea Sørbo satt på bänken, trots det hade vi ett helt fantastiskt lag där man även har möjlighet att vila de spelare som har spelat många och tuffa matcher. Något vi lär få se kommande “lätta” matcherna. Direkt i andra halvlek gjorde Hammarby ett byte, in kom Adelina Engman som har saknats på planen ett bra tag, och ut gick Emma Westin som återigen gör en bra match och vinner många tuffa dueller. 53 minuter in i matchen går Julia Roddar ut och Sjörövaren Ellen Gibson kommer in, strax därefter går Madelen Janogy och Simone Boye ut, nyckelspelare som får vila inför kommande matcher.

Wangerheim fick göra en efterlängtad  comeback i Allsvenskan efter drygt ett år borta med anledning av korsbandsskadan hon ådrog sig mot BP 2022. Ellen har kämpat för att komma tillbaka och fick göra det på bästa möjliga sätt. Genom en assist av den nära vännen Maika Hamano så kunde Ellen göra Bajens tredje mål i den 92:a minuten och det blev total eufori och läktaren sjöng “ Åh Ellen Wangerheim”. Denna vecka har Ellen vunnit cupguld, tagit studenten, gjort comeback i allsvenskan och gjort mål.

Nästa match är hemma mot bottenlaget BP på torsdag 15/6 kl 19:00, första hemmamatchen sedan cupguldet, kom och hylla våra damer och fyll arenan! Det är en match som vi på förhand ska kunna vinna med god marginal.