Lagbanner
Platinumcars Arena, 2023-05-04 19:00

IFK Norrköping - Hammarby
2 - 0

Spelar- och tränarbetyg efter 0-2 mot Norrköping

Spelar- och tränarbetyg efter 0-2 mot Norrköping

Med nuvarande poängsnitt ser vi ut att kunna klara det allsvenska kontraktet. Hammarby stod för en återigen klappusel insats denna säsong och det börjar skaka rejält känns det som. Ni som ridit in på bajens framgångsvåg i närtid och inte varit med om kriser tidigare är välkomna till verkligheten, det är här det händer! För sakens skull kommer här spelarbetygen från matchen.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Cifuentes - 0
Det finns ingen tanke från mig att starta något AVGÅ-drev här just nu men det finns en hel del tveksamheter kring hur vår huvudtränare agerar.

Hur vi ställer upp från start är på många sätt obegripligt. Hur spelarna agerar är i stora delar helt obegripligt. Vi har en huvudtränare som nu laborerat match efter match utan att det blir bättre. Ovanpå allt detta kan inte jag vara den ende som fortsatt i dagsläget undrar hur det är tänkt att Hammarby säsongen 2023 är tänkt att spela fotboll. Vad är din tanke Marti? Vad är poängen med att agera på ett sätt som framstår som om du inte har några svar?

Ansvaret för en mindre bra spelartrupp är givetvis inte ditt men du mönstrar och instruerar laget som ställs på plan. Därav är de ovanstående frågorna obesvarade.

Dovin - 2
Målen kan han inte lastas för men ja, vet inte i övrigt?

Strand - 1
Bättre än senast i fråga om det defensiva jobbet och det beror mycket på Hammar. Idag tas mindre av de chansartade besluten vilket förvisso beror på att Norrköping inte är så hotande på den kanten. På det sättet han agerar i defensiven är det dock för mig väldigt svårt att se hur han kvalar in på positionen back.

Kurtulus - 1
Har matchen igenom inte supermycket att göra. När det väl dock dyker upp ett läge han ska försvara så står han helt jävla passiv och låter Nyman löpa fritt, obegripligt.

Fenger (ut '83) - 2
Liksom kollegan centralt finns det inte särskilt mycket offensiva hot under större delen av matchen. Det är väl ok?

Pinas - 2
Vart satt på prov ordentligt i förra matchen utan att klara av uppgiften. Idag är det inte samma hotbild och Pinas klarar sig därför väldigt mycket bättre.

Sadiku (ut '73) - 2
Genomför den defensiva uppgiften tillsammans med Tekie på ett bra sätt i stora delar. idag är det lite mer igenkänningsfaktor på Loret men utan att glänsa alls.

Tekie - 1
Från sin utgångsposition långt ned i planen är det svårt att se vad Tekie skall åstadskomma. Det är också svårt att se ett bidrag idag.

Besara (ut '83) - 1
Åter i startelvan och står för en insats av något slag. Utgångspositionen är än en gång mer centralt offensivt i banan och det känns knappast naturligt för Nahir. Men snälla, det behöver synas mer.

Hammar (ut '83) - 1
Visar en jäkla energi redan från start och löser dessutom avlastningen för Strand på ett bra sätt. Men finns det något mer än just det?

Mikkelsen (ut '62) - 1
Enligt mig gör han sig inte bra på en kantposition och eftersom detta är hans roll idag är det inte mycket vi överhuvudtaget ser från honom. Liksom senast så är det svårt att se vad för avtryck August gör i våra matcher. Det finns några bollkontakter men ofta blir det för krystat, dålig teknisk kvalitet eller fysisk genomförbarhet.

Djukanovic - 2
Det är ännu en offensivt stabil insats från Viktor och det är nog den enda spelaren jag kan säga gör något som vi kommer minnas från dagens match? Det finns ett flertal avslut, uppoffrande löpningar och även vilja som gör att insatsen är bättre än samtliga andra spelare.

Avbytare

Nalic (in '62) - 1
Kom in men var idag svårt att se effekten av det.

Demirol (in '73) - 1
Är väl på planen men i det läget han kommer in vetefan vad som går att göra.

Erabi, Kralj och Medjed spelade för kort tid för att bedömas.
 

Theodor Bittner2023-05-04 21:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!