Lagbanner
Grimsta IP, 2023-07-21 19:00

Brommapojkarna - Hammarby
1 - 0

Spelarbetyg BP- Hammarby
Glada är de, sorgsna är vi.

Spelarbetyg BP- Hammarby

Trendbrott är alltid kul! Hammarby lyckades med bedriften att för första gången någonsin torska mot Brommapojkarna i Allsvenskan. På sedvanligt sätt anno 2023 var det ett lag som inte kunde komma till avslut, dominera en match eller ens spela ett spel som lät oss åskådare förstå hur det är tänkt att fungera. Här följer spelarbetygen.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig



Dovin - 2
Tar det han ska och gör de ingripanden som förväntas.

Karlsson - 1
Ännu en stabil insats från den unge ytterbacken fram till i andra halvlek där han misslyckas totalt med markeringen som leder till mål. Det är ambitiöst men ej tillräckligt bra.

Kurtulus (ut '36) - 1
Flängigt, slarvigt och inspirerat är hur Kurtulus spelar idag och alla andra dagar. Insatsen i matchen blir inte särskilt bra och skadan gör att han utgår tidigt.

Pinas - 1
Det är lite slarvigt idag och en spelare i Bajen bör klara av att slå enkla passningar. En större sä'kerhet och dominans i straffområdet hade varit önskvärt.

Strand - 1 (ut '86)
Ännu en stabil insats från strand ute till vänster men det är lite oklart vad han skulle göra? Gå offensivt, täcka bakåt? Ett otacksamt uppdrag och snarast beroende på helheten.

Demirol - 1 (ut '71)
Står för ett antal fina uppspel och även oväntade avslut i inledningen av den första halvleken. Men i övrigt syns det inte mycket av honom under st.rre delen av matchen vilket så klart inte är godkänt på den positionen.

Besara - 1
Kommer mer till sin rätt idag och styr det offensiva spelet på ett ok sätt genom uppspel, skarvningar och passningar. Som central del av vår offensiv så är det däremot så klart inte godkänt då det inte lämnas några djupare avtryck i matchen.

Hammar (ut'45) - 1
Är på planen men bidrar ej särskilt mycket. Blir sen utbytt men det var svårt att se något bidrag idag.

Nilsson  - 1 (ut '71)
Vad han gör på sin chans i mitten av första halvlek är svårt att förstå! I övrigt så är det lite halvhjärtat springande här och där som Joel bidrar med. I senare delar av den andra halvleken slås ett antal bättre passningar i djupled.

Erabi - 2
Är i fin form och känns i dagsläget som vår givna nia. Nicken i ribban är centimeter från att sitta. I övrigt är det chanser här och där och att det inte blir något mer känns främst som att det beror på övriga laget.

Djukanovic - 2
Agerar fint på sin vänsterkant och kommer gång på gång inåt i planen. Det finns en vilja i offensiven som gör att helheten ändå betraktas som godkänd.

Ersättare

Fenger (in '36) - 1
Är på planen men kan ej se något mer.

Tekie (in '45) - 1
Svårt att se vad Tekie bidrar med idag. Ja det finns några bollvinster på mittplan men i övrigt är det långt ifrån vad en hade kunnat förvänta sig från ett sånt centralt byte i halvtid.

Nalic (in '71) - 1
Visar att han har kvaliteter men färgar inte matchen.

Madjed (in '71) - 1
Är på planen men gör inget avtryck.

Rafferty (in '86)
Spelade för kort för att bedömas.

Theodor Bittner2023-07-21 21:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!