Spelarbetyg efter 0-0 mot Malmö FF
Selmani mållös men trots det en av planens bästa

En hållen nolla mot regerande mästarna Malmö FF utan några riktigt heta målchanser åt något håll. Borde innebära full pott i försvaret? Icke. Kravställningen höjs med prestationerna och Hammarby 2022 kan vi kräva mer av.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)

Dovin - 3
En av de bättre idag. Behåller lugnet när backlinjen svajar i första halvlek. Tar de få skott som Malmö mäktar med och visar upp ett bra spel med fötterna. Hållen nolla mot ett av seriens bästa lag.

Sandberg (Ut 86’)  - 2
Lite svajig i första med ett par felpassningar men spelar upp sig i andra. Inte många offensiva räder men efter byte av kant så kommer han upp mer i planen. Viktigt att orka mer än 75 minuter. Godkänt i sin 100:e allsvenska match idag. Grattis Simon!

Kurtulus - 2
Kommer inte riktigt till sin rätt och känslan är att han skulle behöva en och samma kompanjon för att bli mer säker. Håller på att ställa till det när han är uppe och stöter på offensiv plan. Kommer mer till sin rätt på högerkanten när han tar över Sandbergs position.

Magyar - 3
Inte sin bästa insats i Hammarbytröjan men långt ifrån den sämsta. Höjer sig rejält i andra halvlek där han visar upp den tajming och duellspel vi såg i cupspelet. Känns mycket tryggare med Fenger vid sin sida.

Jeahze (Ut 68’) - 2
Stabil i defensiven men hade svårt att komma upp i plan han med. Varnad efter halvtimmen och väldigt het i diskussionerna med domaren. Kommer inte upp i nivå men trots det hållen nolla.

Besara - 2
Mycket bolltrillande matchen igenom och svårt att hitta igenom Malmös täta försvar. För dålig skärpa när lägena väl kommer i andra halvlek, en bra slagen frispark som tar i muren var närmsta Besara kom idag.

Sadiku - 4
Bäst idag. Gör ett hästjobb mot Malmös mittfält och anfall. Är ofta på rätt plats vid rätt tillfälle och är en stor anledning att vi kunde styra matchen som vi gör. Kommer bli viktig i de stora matcherna i år. Bäst i båda riktningarna.

Bojanic (Ut 86’) - 3
Likt sin parhäst Besara, har Bojanic svårt att få ut något av sin kreativa ådra i anfallsväg. Jobbar trots det stenhårt över hela planen, samtidigt som han behandlas bryskt av motståndarna.

Swedberg - 2
Möter tuffaste möjliga med en Beijmo i form på sin kant. Klarar det stundvis bra men kommer inte riktigt till de heta lägena.

Selmani (Ut 77’) - 3
En av det bästa idag, inte för sitt anfallsspel nödvändigtvis. Utan för sitt slit i defensiven. River och sliter och är jobbig för hela Malmö att möta. Fortsatt mållös utan heta chanser idag. Trots det viktig som vanligt och en ledare på planen.

Ludwigson - 2
Blandar och ger idag. Timingen såg inte ut att sitta idag mot ett lågt stående försvar. Kommer inte till sin rätt med väldigt små ytor att röra sig på.

Inbytta:

Fenger (In 68’) - 3
Kommer in och bildar mittbackspar med Magyar. Bidrar med pondus och sprider ett lugn i backlinjen. Så viktig för defensiven och med sin uppspelsfot.

Lahdo (In 77’) - 2
Ett piggt inhopp från Lahdo som river hål i försvaret. Med lite bättre skärpa i passen från Besara kunde Lahdo hamnat i friläge.