Lagbanner
Spelarbetyg efter 0-3 mot IK Sirius
Många spelare som är nära toppform. Bland annat Swedberg.

Spelarbetyg efter 0-3 mot IK Sirius

Hammarbys femte raka vinst för säsongen innebär befäst serieledning och det är många spelare som ligger ruskigt nära en formtopp. Om så inte redan är fallet. Nedan följer betyg efter kvällens 0-3 vinst borta mot Sirius inför 10 038 supportrar.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)


Dovin - 3:
Fick inte röra bollen under första 30. Är med på Shabanis luriga skott i andra halvlek annars en väldigt lugn match för målvakten. En nolla är alltid en nolla.

Sandberg (Ut 74’)  - 4+
Sandberg har haft en strålande start på säsongen. Kan inte hyllas nog för den höga nivå högerbacken har stått för denna säsong. En assist idag för ytterbacken som spelar sitt kanske livs bästa fotboll just nu.  

Kurtulus - 3
Stabil insats för mittbacken som växer för varje match just nu. Spelar med en hög risknivå i uppspelen. Stark i närkampsspelet.

Fenger - 4
Ger mittbackskollegan Kurtulus den stabilitet som krävs. Jättebra positionerad och går gärna med i anfall när tillfälle bjuds. Växer mer och mer fram till en försvarsgeneral.

Jeahze (Ut 82’) - 4
Om Jeahze letat efter formen inledningsvis så har han nu hittat den. Och som den var värd att vänta på. Mohanad flyger fram på sin kant och samarbetet med firma Swedberg-Bojanic flyter på väldigt bra. Nära en formtopp.

Besara - 4
Styr återigen i stort sett hela matchen med sin blick, touch och högerfot. 1 nytt mål idag för Nahir som allt tydligare växer fram till våran viktigaste spelare.

Sadiku (Ut 74) - 4 
Växt in i den defensiva rollen och det blir tydligare för varje minut Loret spelar vad Martí ser i honom. Positionssäker och skapar likt sina kollegor på mittfältet ett lugn. 

Bojanic (Ut 84’) - 4
Tillbaka i startelvan efter skada. Känslan är att den trio vi har på mittfältet just nu står i en klass för sig. Bojanic har blivit en ledare i laget och tar sällan felbeslut. Insticken och bollarna sitter 9 av 10 gånger på läppen. 

Swedberg - 4+
Hur ska Swedberg INTE kunna starta en match? Svårt att se Trawally peta våran unga supertalang. Skytteligaledning för Swedberg som är uppe på 5 mål på lika många matcher. Två nya idag och Swedberg leker fotboll för tillfället. 

Selmani - 3+
Börjar bli tjatigt här också, men ser ingen anledning att flytta på Selmani så länge målen kommer på annat håll. Viktig som få för Hammarbys presspel och jätteduktig i det felvända spelet. 

Ludwigson (Ut 74’) - 3
Att Ludwigson är “sämst” på planen idag säger egentligen ingenting om hans egna insats. Utan snarare visar det hur bra Hammarby mår just nu. Springer och springer men bollen studsar inte Gurras väg idag. 

Inbytta:

Paulsen (In 74’) - 3
Kommer in och gör skillnad. Skarvar bollen vidare på Mohanads hörna som leder fram till 3-0 målet. Paulsen är helt enkelt en spelare som gör skillnad.

Lahdo (In 74’) - 2
Kommer in och springer. Tråcklar sig till ett nästanläge i en match som redan var död. 

Andersen (In 74’) - 3
Behärskad på mitten och det märks att konkurensen på mittfältet har tvingat samtliga spelare att steppa upp. En lyx för Hammarby att kunna kasta in en så bra spelare som Jeppe.

Widgren (In 82’) - 

Nilsson (In 84’) - 


Vem tycker du var bäst på planen ikväll?

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-04-25 21:43:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!