Lagbanner
Borås Arena, 2022-10-23 15:00

Elfsborg - Hammarby
2 - 1

Spelarbetyg efter 2-1 mot Elfsborg
En av de svagare insatserna idag stod Nahir Besara för.

Spelarbetyg efter 2-1 mot Elfsborg

Förlust och försämrade förutsättningar i kampen om topplaceringarna. Ett tag såg det ut att kunna bli en i sammanhanget väldigt viktig pinne men Hammarby åker hem som förlorare. Här är spelarbetygen efter söndagens förlust.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - mycket väl godkänt, 5 - världsklass)

Dovin 2
Har ett antal bra aktioner och räddningar, säker på fötterna som vanligt och läser spelet.
 
Kurtulus 1,5
Gör delvis det han ska på sin kant men det känns som det läcker igenom en del där av och till. Bidrar inte särdeles mycket till det offensiva spelet heller och svajar en hel del i kvaliteten på inlägg och liknande.

Fenger 2
Klok i sin positionering, kompletterar Pinas bra och får också jobba övertid när övriga defensiva kollegor inte ”är där”. Känns dock en aning oorganiserat i sekvenser.

Pinas 2
Jag gillar Pinas och han bryter mönstret då och då med sitt offensiva spel. Idag är det defensivt inte lika säkert och i vissa sekvenser lite bolltittande eller osäkert.

Jeahze 2
Kommer till ett antal inlägg från sin vänsterkant och deltar på ett godkänt sätt i spelet utifrån vad hans uppgift är.

Besara 1,5
Jag kan inte vara den enda som undrade lite grann var Besara var under den första halvleken. Ok att han slog en vass hörna men i övrigt var det offensiva centrala mittfältet frånvarande. Det blev inte särskilt mycket bättre i andra och idag var det inte bra.

Sadiku 1,5
Satt misstaget från förra matchen kvar i skallen? Hade Elfsborg lyckats identifiera att en pressad och isolerad Sadiku är viktigt? Svaren är nog ja och ja för det var inte alls den säkra gigant vi är vana vid.

Bojanic 2
Har ett antal fina spel framåt och visar sin precision och teknik i annat, dessvärre inte så pass involverad som han borde vara vilket gäller hela mittfältet. Det blir bättre i andra halvlek däremot men ingen avgörande skillnad.

Nilsson 2,5
Återigen en match där han klokt tar sig framåt i banan på kanten och skänker en ytterligare dimension till vårt anfallsspel där han kommer in i straffområdet regelbundet. Målet är en direkt konsekvens av detta.

Ludwigson 2,5
Det är en otrolig arbetsinsats än en gång och när Gurra får spela centralt ser vi ett större register än det blir med utgångspunkt från kanten. Det är kloka löpningar, bra avslut och

Saidi 1,5
Jag har tidigare varit trött på de otaliga försök till tekniska nummer han gör utan att ha det som behövs för att lyckas, idag innebar ingen förändring. Om Saidi oftare kunde skippa att försöka dribbla sig igenom och förbi spelare så skulle han bättre kunna bidra till vårt offensiva spel. Inte konstigt att det var här en förändring gjordes i halvtid.

Berisha (in 45)  1,5
Kommer in och löper men i övrigt är det lite svårt att se vad Berisha konkret åstadkommer i den andra halvleken.

Vagic (in 70) 1,5
Lite som Berisha, kommer in men det är svårt att se hur Pavle färgar matchen.

Concha, Andersen och Sandberg spelade för kort för att bedömas.
 

Theodor Bittner2022-10-23 17:01:19
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!