Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2022-08-28 15:00

AIK - Hammarby
2 - 2

Spelarbetyg efter 2-2 mot AIK
Bojic skriker ut sin frustration efter 2-1.

Spelarbetyg efter 2-2 mot AIK

Stekhett derby mot AIK på Friends Arena som framför allt präglades av att AIK tog ledningen två gånger om i halvlekarnas inledande minuter. Hammarby var inte sämre och reducerade två gånger om så att matchen slutade 2-2. Här följer en bedömning av spelarna efter krysset som ledde till att Häcken drog ifrån i toppen.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass)

Davor 2

Är chanslös på målet och har i övrigt inga större uppgifter i första halvlek men såg en aning darrig ut på fötterna matchen igenom.
 
Sandberg 2,5
Kommer med i offensiven bra idag och ett antal fina inlägg, passar och gott samspel med offensiva spelare framåt. Defensivt är det också en stabil insats.

Kurtulus 2
Ligger med kollegan bra i sina positioner och är trygga vid de lägen de behöver. Spelar även bra på fötterna och med uppspelen idag och ser mer fokuserad ut idag än de tidigare två omgångarna. Liksom andra görs några enkla misstag som kunde kostat betydligt mer.

Fenger 2
Som ovan sagt är det bra samspel och säker positionering även från Fenger. Tyvärr såg det lite darrigt ut och det görs några enkla misstag som kostar och kunde kostat mer.

Jeahze 2
Mer rörlig framåt i planen idag jämfört med tidigare matcher och kanske spelar lite mer ohämmat idag. Det blir mer offensivt spel samtidigt som han täckre upp bra hemåt också. Dock en insats som inte utmärker sig näämnvärt.
 
Besara 3
En väldigt god insats idag där han är aktiv centralt och får fram ett antal bra bollar mot våra anfallare. Dessutom otroligt rörlig och målet till 1-1 är ett suveränt exempel på hans offensiva kvaliteter och teknik.

Demirol 2,5
Det är en otacksam uppgift att få gå in som central mittfältare i ett derby. Effekten av ovanan är givetvis vad vi ser resulterar i att Guidetti blir så ren vid 1-0 men vems vi ska lasta är svårt att fastslå. I övrigt så såg det mycket tryggare ut än vad jag förväntat mig i den här rollen.

Bojanic 3,5
Tillsammans med Besara var det offensivt bra och även Bojanic såg bestämd och taggad ut. Rör sig fint över mittfältet idag och bidrar på ett bra sätt till anfallen samt pressen. Framspelet till 1-1 är väldigt vackert. Under andra halvlek fortsätter han bidra utan att glänsa när AIK lyckades få ett tydligare grepp.

Ludwigson 2
Såg mer bekväm ut på högerkanten idag än tidigare och blev t återkommande hot för AIKs försvarare. Lyckades med goda löpningar och inspel samt att göra sig tillgänglig för avslut. Kommer däremot inte till särskilt många vassa avslut eller farligheter.

Berisha 3
Den första halvleken är åter en uppvisning i energi och klokhet. Han löper oavbrutet och pressar otroligt väl liksom han ständigt är farlig och gör sina medspelare tillgängliga. Även om han inte får utdelning där fortsätter han nöta vilket ger oss kvitteringsmålet.

Saidi 2,5
Ligger bra i sin position och utgör flera gånger ett offensivt hot som bidrar till anfallsspelet. Idag var det snarast utan att glänsa men det är på väg åt rätt håll.

Avbytare

Concha (in minut 69) 2,5
Står för ett bra byte där han kommer in och blir ett bra hot och tryggt ankare på kanten. Är flera gånger på väg att få till några riktiga delikatesser och som helhet ett stabilt inhopp.

Pinas (in minut 69) 2,5
Det är sällan tacksamt att hoppa in på mittbacken men Pinas gör ett mycket bra inhopp när vi justerar om defensiven. Utstrålar trygghet och lugn och fint att se honom igen på sin ”naturliga” position.

Vagic och Nilsson spelade för kort tid för att bedömas.
 

Theodor Bittner2022-08-28 17:41:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!