Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-07-11 19:00

Hammarby - IFK Göteborg
3 - 0

Spelarbetyg efter 3-0 mot IFK

Spelarbetyg efter 3-0 mot IFK

Efter att vi spelat ut representantlaget från den lilla staden Göteborg ska spelarna betygsättas.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)

Blazevic - 2
Även om den första halvleken var lugn görs ett par avgörande insatser i den andra, svår att bedöma sett till matchbilden.

Sandberg - 2
Har inte särskilt mycket att göra i sitt defensiva arbete och kommer upp helt ok i det offensiva spelet. Med ny kollega framför sig än en gång tror jag däremot att Simon blir hämmad i sitt spel.

Fenger – 2+
Med ny mittbackskollega för omgången är det än en gång stabilt och säkert från Fengers håll. IFK ställde inte backlinjen på allt för många prov men det är tryggt på ett väldigt bra sätt.

Paulsen (ut 86’) - 4
Planens gigant idag? Inkastad som mittback från start och visade att det är där han hör hemma. Paulsen står för en otroligt stabil insats defensivt med bra positionering, samspel med Fenger samt förmåga att täcka upp för sina medspelare. Paulsen får idag även uppvisa sina offensiva kvaliteter genom sitt nickmål vilket kröner en otroligt god insats och tid i Bajen.

Jeahze – 2+
Är inte lika ensamt delaktig i anfallsspelet idag vilket nog ska tolkas som ett bra tecken, alltså att det finns andra spelvägar. Är som vanligt säker och bidrar väl offensivt. 

Nilsson (ut 66’) – 2
Vi testade Joel på kanten idag till förmån för Collander och jag anser inte att resultatet blev särskilt mycket bättre. Det är återigen inte spelarens fel utan mest att vi har nya startspelare som inte kan förväntas vara trygga i sina positioner. Kvaliteter finns uppenbarligen men idag lyckas han inte få ut dessa

Besara (ut 79’) – 4
Står för en jävligt vacker balja som var resultatet av både individuella kvaliteter liksom att IFK kröp tillbaka ordentligt. Dessutom fanns det idag en Nahir som återigen slog avgörande passningar, klöste sig fast i lägen och skapade flera chanser. Att ge bort straffen till Selmani är alldeles för osjälviskt och dumt men vi hade nog råd med det. Kanske är Nahir på väg att hitta vårformen igen?

Andersen - 2+
En defensiv central mittfältare som inte syns är för det mesta ett positivt tecken. Jeppe är trygg i sin roll och gör det bra idag tillsammans med Bojanic.

Bojanic – 2+
Det är vår spelmotor som återigen tillåts agera sådan. Tillsammans med Andersen är det tryggt och välspelat från mitten och lyckas utmana IFKs backlinje med ett antal avgörande passningar och annat.

Trawally (ut ’45) - 2
Är det inte lite krampaktigt? Jag ser en spelare som inte hittat rätt med sina medspelare vilket inte är konstigt så klart. Sett till hur spelaren lyftes inför sin ankomst och vilka kvaliteter Trawally skulle ha är det en besvikelse än en gång. Startsträckan kan vara lång för nykomlingar men en dyr anfallare som av föreningen själv lyfts fram som en stjärna skall kunna visa mer.

Ludwigson (ut 86’) – 2+
Vilsen är nog den känsla Ludwigson haft i några omgångar nu. Hur han ska röra sig, var han bör stå och vilken roll som bör fyllas känns oklart. Det här är spelaren som ständigt får byta position vilket gör det jobbigt. Idag kom han till avslut ett par gånger och såg oavsiktligt till att 2-0 hamnade i mål med sin axel.

Byten:

Selmani (in 45’) - 2
In för en sista halvlek? Använder sina kvaliteter från en mer central roll i anfallet och såväl fixar som sätter en (väldigt svagt slagen) straff. I övrigt blir det inte så mycket sett till matchbilden.

Demirol (in 66’) - 2
Blir relativt oinvolverad på mittfältet vilket beror på matchbilden, inget annat.

Widgren (in 79’)
Spelade för kort för att bedömas.

Erabi (in 86’)
Spelade för kort för att bedömas.

Hammar (in 86’)
Spelade för kort för att bedömas.
 

Theodor Bittner2022-07-11 21:11:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!