Lagbanner
Eleda Stadion, 2023-04-30 15:00

Malmö FF - Hammarby
4 - 2

Spelarbetyg efter 4-2 mot MFF

Spelarbetyg efter 4-2 mot MFF

Glasklar torsk och en svag insats från Hammarby. Här följer spelarbetygen efter matchen.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Dovin – 2
Trots så många insläppta har jag svårt att se hur Dovin skulle vara orsaken till något av dom, snarare finns det några ingripanden som står i vägen för fler mål eller chanser. Det är inte glimrande men klart godkänt.

Strand (ut efter första halvlek) - 1
I det defensiva arbetet tas med för hög regelbundenhet för många riskfyllda beslut vilket gör att Strand i flera matcher nu skapar en stor defensiv osäkerhet på sin vänsterkant. Jag hade högre förväntningar på hans defensiva kvaliteter men de lyser hittills med sin frånvaro.

Kurtulus - 1
Hans val att glidtackla bort bollen innan 1-0 är inte det bästa och vad han pysslar med vid 3-0 går också att fråga sig. Det är än en gång slarvigt och virrigt vilket påverkat Kurtulus som enligt mig är som bäst i samspel med en i övrigt stabil backlinje. Problemet är också att Edvin allt för ofta faller ur position och ställer till det för övriga medspelare.

Fenger - 2
Gör färre misstag än sina kollegor och är en av få som till större del lyckas genomföra den uppgift han har på planen, att försvara.

Pinas (ut efter första halvlek) - 1
Står för ett flertal fina insatser med både teknisk och taktiskt kvalitet till en början. På målen så är det dock svagt och det är insatser som ger Malmös målskyttar tid och plats.

Sadiku - 1
På flera sätt är även han relativt osynlig på det centrala mittfältet. Det görs ett antal aktioner där han plockar bort spelare på mittfältet och stänger ytor men det känns som att Sadiku idag också är någon meter fel ganska ofta. Sadiku är en del av ett större problem och det problemet är vårt mittfält som i ytterligare en match i stora delar är totalt osynligt. 

Vagic (ut efter första halvlek) - 1
Det var svårt att se om Vagic var på planen under den första halvleken bortsett från ett fåtal tillfällen där han misslyckades med sin bollmottagning.

Tekie (ut efter första halvlek) - 1
Har en otroligt låg utgångsposition och i första halvlek är det svårt att se Tekies bidrag till denna match. Vi vet kvaliteterna han har men dessa kommer inte alls fram idag och det är inte godkänt.
 
Mikkelsen - 1
Ges återigen ansvar för högerkanten och det finns ett antal positiva tendenser i det offensiva spelet. I kombination med kollegan bakom sig så blir dock den sidan som helhet väldigt svag och Mikkelsens styrkor väger inte upp de svagheter han har än så länge och i spelet som det ser ut.

Boudah – 1
För mig duger det vare sig med eller utan boll. Det är för lite uppoffrande spel för att hjälpa sina offensiva kollegor och jag får ett mindre psykbryt när Boudah ska försöka dribbla sig förbi spelare stillastående med boll.

Djukanovic - 2
Är idag ett offensivt hot i flera situationer där det dels görs ett antal genombrottslöpningar centralt samt tekniska nummer som skapar lägen. Med sitt spel är det också Viktor som ser till att spräcka målnollan i matchen.

Avbytare

Kralj (in ’45) – 2

Kommer in med en hög energi och ett antal tekniska aktioner samt passningar som tydligt skapar offensiva chanser, dessutom syntes ett fint samspel med Nalic.

Hammar (in ’45) – 2
Bidrar liksom övriga inhoppare med en viss dos energi och vilja att ta sig framåt i planen.

Adjei (in ’45) – 2
Står för en mer stabil insats än vad vi såg under den första halvleken, oavsett om det beror på att MFF slog av takten eller ej.

Nalic (in ’45) – 2
Även Nalic kliver in med hög energi och en spelvilja som inte syntes i den första halvleken. Kommer fint i ett antal löpningar och med inspel som är av god kvalitet. Visar också god kvalitet när han i minut 73 gör mål efter ett hyfsat bra anfall från Bajens sida.

Demirol (in ’75)
Spelade för kort för att bedömas
 

Theodor Bittner2023-04-30 17:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!