Lagbanner
Tele2 Arena, 2024-08-12 19:00

Hammarby - Brommapojkarna
3 - 3

Spelarbetyg efter krysset mot BP

Spelarbetyg efter krysset mot BP

Med tre raka segrar klev Bajen in på hemmaplan mot ett BP som man förväntades slå. När Pinas i femte minuten stänkte in 1-0 tänkte nog alla att vi skulle fortsätta på vinnande spår. Efter detta var det 85 minuter av svängig fotboll fram och tillbaka. BP lyckades ta sig tillbaka in i matchen två gånger om och till slut fick Hammarby nöja sig med 1 poäng. Nedan följer betyg på alla spelare från matchen mot BP.

Betygsskala:

1 - Underkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig




Hahn - 1 
Sedan han kom till Bajen har han varit trygg i kassen. Idag känns han dock inte helt på tårna. När BP gör 1-0 tycker jag att man får önska mer av Hahn som tidigare bevisat att han är en mycket bra målvakt.  

Collander - 1 (utbytt i minut 58)
Jag blev väldigt glad när jag såg att Dennis tog en plats i startelvan. Efter sin långa frånvaro unnar man honom att komma igång ordentligt. Idag visade han att han inte rikitgt är där än. Han är sen in i några dueller och kan behöva lite mer tid innan han kan cementera sin plats i startelvan.

Fofana - 1
Idag gör Fofana inte en bra match, det är den dystra sanningen. Han går bort sig på både BP:s andra och tredje mål vilket i slutändan leder till 2 tappade poäng. Jag gillar Fofana och tycker att han har varit duktig i sina tidigare matcher men idag är han underkänd.

Eriksson - 1
När vi släppt in 3 mål är det svårt att ge en mittback godkänt. Eriksson är idag lite sen in i duellen då BP gör sitt första mål. I övrigt gör han en okej insats men med tre insläppta mål blir även han underkänd.

Pinas - 3
Trots att försvaret idag är svagt gör Pinas återigen en bra match. Han står för ett mål och har bud på fler. Han är mycket involverad i det offensiva spelet och visar kvalitet. Bra insats!

Karlsson - 2
Karlsson har tidigare gjort mycket bra matcher på mittfältet. Detta då han springer mycket och känns naturlig i sin position. Idag är han fortfarande löpstark men känns feltajmad i flera dueller. 

Tekie - 3
Idag är tekie fortsatt delaktig i det offensiva spelet. Redan efter 5 minuters speltid har han en assist på sitt konto då Pinas dundrar in 1-0. Han är sedan fortsatt delaktig i offensiven men det defensiva spelet är fortsatt bristande. 

Johansson - 3
Detta är en spelare som jag har svårt att bedöma. Han springer mycket, bidrar i spelet men det tycks aldrig riktigt bli farligt när han har bollen. Johansson gör en bra match men är absolut inte klockren.

Besara - 4
På Tele2 Arena är Besara alltid bra, inga undantag. Så är även fallet idag. Han styr spelet, gör poäng och leder laget precis som en kapten ska göra. Mycket bra insats!

Toure - 5
Idag är Toure planens bästa spelare. Han står för 2 mål och har bud på fler. Han är ett ständigt hot för BP vilket skapar oreda i deras försvar. Hans fantastiska speed gör honom livsfarlig i kontringsspelet vilket syntes tydligt i dagens match.

Erabi - 3
Erabi är mycket bidragande i spelet. Han pressar hårt, springer mycket och är stark i alla dueller. Tyvärr räcker inte det till att göra poäng idag och därmed blir det endast en trea i betyg.



Inbytta

Hammar - 2 (inbytt i minut 58)
Hammar kommer in och krigar precis som vanligt. Han går hårt in i alla dueller och ger allt, det gillar man. I övrigt gör han idag inget speciellt.

Skoglund - 2 (inbytt i minut 58)
Idag får Skoglund komma in och täcka upp för en Collander som inte riktigt är i matchform. Han gör en solid insats men utmärker sig inte på samma sätt som han gjort de senaste matcherna.

Madjed - ej betyg pga kort speltid (inbytt i minut 85)

Gul - ej betyg pga kort speltid (inbytt i minut 85)

Emil Lindbergmustigmauri2024-08-13 10:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!