Lagbanner
Spelarbetyg efter Varberg på bortaplan
Jubel bland Hammarbys spelare efter 2-0.

Spelarbetyg efter Varberg på bortaplan

Ett Hammarby med arbetsoverallen på vinner med 3-0 på bortaplan mot Varberg. Betygen, på en femgradig skala, nedan, tillsammans med en kort beskrivning.

Davor Blazevic 3
Sätts egentligen inte på några större prov men jag tycker att han gör det han skall och har dessutom blivit bättre med fötterna

Simon Sandberg 2,5
Gör en habil insats och väldigt få målchanser av de Varberg skapar kommer från hans kant. Måste dock vara med bättre i offensiven för att få bättre betyg.

Edwin Kurtulus 4 
Vilken värvning detta har visat sig vara. Håller ihop Bajens försvar på ett mycket moget sätt och då är han endast 22 år gammal. Slarvade med en bakåtpassning men gör det ändå så pass bra att det blir ett högt betyg

Mads Fenger 3
Märks knappt när han spelar och står för en bra insats även ikväll. 

Shaquille Pinas 3
Känns som vårt bästa nyförvärv så här långt. Mycket trygg med bollen och vågar spela Martis spel fullt ut. Behöver slipa lite mer på defensiven för att få högre betyg men helt klart lovande.

Jeppe Andersen 2,5
Tycker inte riktigt att Jeppe kommer upp i de höjder han gjorde mot Göteborg och Elfsborg men är ändå klart godkänd. Sliter hårt.

Darijan Bojanic 2
Inte en av Darijans bästa matcher. Såg tung ut i steget på den våta naturgräsmattan. Spelade upp sig något i andra och stod för en bra prestation vid 3-0

Nahir Besara 4
Tycker inte Nahir märks så mycket i första halvlek. Ändå är han inblandad i både målen. Höjer sig betydligt i andra och får också göra 3-0. 

Joel Nilsson 3
Tycker Joel bidrar med en massa på vår högerkant. Dels jobbar han hårt upp och ned men hans snabbhet skapar även några lägen framåt i varje match. Bra avslut till 1-0.

Abdelrahman Saidi 2,5
Skapar en del lägen och är smart med boll. Behöver dock skapa ännu mer och jobba hårdade hemåt för högre betyg. Lämnade Pinas ensam mot två vid flera tillfällen.

Gustav Ludwigson 4,5
Nära en femma för "Gurra" som är lite överallt i denna match och gör bra saker nästan varje gång. Ett mål, som kunde ha varit både två och tre, och ett mycket hårt jobb ger ett mycket högt betyg.

David Concha (in 66:e minuten) 3
Kommer in när Bajen vunnit matchen men såg enormt intressant ut i de aktioner han var inblandad i. 

Pavle Vagic (in i 66:e minuten) 2
Gör det helt okej utan att glänsa. Godkänt.

Alper Demirol (in 78:e minuten) 2
Gör inget stort avtryck men heller inga fel. Godkänt.

Josef Erabi (in 83:e minuten) 2
Se Demirol














 

Göran Öberg2022-07-25 23:02:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!