Lagbanner
Borås Arena, 2023-07-03 19:00

Elfsborg - Hammarby
2 - 0

Spelarbetyg Elfsborg borta
Foto: Bildbyrån

Spelarbetyg Elfsborg borta

En av årets tuffaste bortamatcher slutade likt många på förhand trodde med förlust. Trots stunder av dominans i offensiven var Bajen inte effektiva nog och Elfsborg var motsatsen. Nedan följer betyg på de grönvita spelarna.

Davor Blazevic - 1 
Gör en i stort sett godkänd insats, men att släppa retur vid 0-1 målet är på tok för dåligt och håller inte om man ska vara målvakt i ett topplag. Tråkigt, när Davor äntligen välförtjänt får chansen igen. 

Markus Karlsson - 2 
Den unga högerbacken fick väldigt mycket att göra igår eftersom Elfsborg ständigt pressade, kontrade och attackerade på hans kant. Karlsson gör ett rätt svagt jobb vid 0-1 målet och hinner inte riktigt med, men utöver det är han stabil och står faktiskt för rätt många fina brytningar. 

Edvin Kurtulus - 2 
Gör det helt okej, varken mer eller mindre, tills han sent i den första halvleken tvingas gå av skadad, det sista ett redan skadedrabbat Bajen behövde denna match. 

Shaquille Pinas - 2 
Rensar upp helt okej och är stundtals med bra i uppspelet. Gör likt flera andra i Bajen en bättre andra halvlek än första. 

Simon Strand - 1 
Ser ofta rätt vilsen ut offensivt och är ju mer av en defensivt stark ytterback. Kortet han tar innebär avstängning vilket vi absolut inte har råd med i dagens truppläge. Slarvigt. 

Fredrik Hammar - 2 
En av de bästa i Bajen igår som verkligen visar hjärta och vilja, som han brukar. Igår visade han även spelskicklighet och var outtröttlig i sitt tvåvägsjobb. 

Nahir Besara - 2 
Inte fullt så osynlig som han varit vissa stormatcher i år, men inte fullt så punktmarkerad heller. Kommer i ett riktigt Besara-läge i mitten av andra som han skjuter på försvarare, ett läge som om det förvaltats bättre nog hade varit bra för självförtroendet. 

Loret Sadiku - 2
Rensar som vanligt upp bra och är trygg med bollen, men nog vill man se Sadiku lite mer delaktig i uppspelen än han var igår. 

August Mikkelsen - 2
Klappkass i början av matchen där han inte slog en passning rätt. Äter sig dock in i det och gör en rätt bra match från det att han flyttas in till mitten. Väldigt surt att Valdimarsson nekade honom sitt första mål i Bajentröjan. 

Jusef Erabi - 2
Har några bra enskilda aktioner, främst i närkamper och dueller, men överlag en ytterst blek insats från anfallstalangen. Feltajmad och lite orörlig vilket gör att han varken blir särskilt delaktig eller skapar ytor åt någon annan. 

Montader Madjed - 1 
Det blir då och då, igår bland annat, smärtsamt tydligt hur sönderläst Madjed blir när han möter bra försvarare. Han gör inga stora misstag, även om jag tycker han måste ta ett mycket större ansvar defensivt, men han kan inte bara förlita sig på att vika in och skjuta varje gång. Det blir för simpelt. 

Viktor Djukanovic - 3
Bäst i Bajen när han hoppar in igår. Egentligen den enda som visar en bra mix av vilja och kreativitet, vilket gör att våra farligaste lägen är ett direkt resultat av Djukanovic individuella briljans. Måste starta nästa match. Svårt att säga vems fel kommunikationen vid 2-0 målet var, förmodligen både Viktor och Antons. 

Följande spelare spelade för kort tid för att betygsättas: 
Anton Kralj
Adi Nalic
Joel Nilsson
Marcus Rafferty

Forza Bajen. 




 

Viktor Kjellander2023-07-04 14:25:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!