Lagbanner
Spelarbetyg från segern mot Mjällby

Spelarbetyg från segern mot Mjällby

En dag som började med glädje på Party in the park fortsätter på samma bana då Bajen tar en betryggande seger mot Mjällby. Efter förlusten mot Göteborg i den senaste hemmamatchen var det skönt att se laget falla tillbaka. Nedan följer spelarbetyg för samtliga spelare från matchen mot Mjällby.

Betygsskala:

1 - Underkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig



Hahn - 4
Gör en en mycket bra insats och fortsätter bevisa att han är den givna ersättaren för Oliver Dovin. Står för flera avgörande räddningar där paraden i minut 18 framförallt sticker ut. Stark insats! 

Pinas - 3
Pinas fortsätter att motbevisa sina tidigare tvivlare. Han står för ännu en stabil insats där han bidrar i både det offensiva och defensiva spelet. Stort plus för att han vågar skjuta.

Fofana - 3
En bra match från en spelare som dykt upp som i gubben i lådan i vår backlinje. Han står för flera viktiga brytningar och visar en imponerande spänst i luftduellerna. Fofana är definitivt en spelare att lägga på minnet.

Eriksson -3
Sedan Eriksson värvades in till klubben har han varit mycket bidragande till vårt försvarsspel. Sådant var fallet även idag när han är med och bidrar till en hållen nolla. Han är inte briljant men står för en stabil instas.

Skoglund - 4
Den offensiva förmågan som Skoglund besitter lämnar en med höga förhoppningar inför framtiden. Idag är han ständigt bidragande på sin kant och deltar aktivt i det offensiva spelet. Med sin assist är han efter Besara matchens bästa spelare.

Tekie - 3
Tillsammans med Besara är Tekie idag med och styr spelet. Han har några passningar som hade kunnat resultera i farliga chanser. Försvarsspelet är fortsatt inte hans starka sida men hans offensiva kvaliteter väger upp för detta.

Karlsson - 2 (Utbytt i minut 76)
När man har Besara invid sig på planen är det svårt att utmärka sig. Karlsson är en nyttig spelare men hans lagkamrater är idag mer bidragande till att laget tar en betryggande seger. Med det sagt står Karlsson för en godkänd insats.

Besara - 5 (Utbytt i minut 76)
På Tele2 är vi vana att se Besara briljera och idag var inget undantag. Med två mål och bud på fler är han planens bästa spelare och fortsätter bevisa att han även är en av seriens främsta. Han styr och ställer i spelet och är involverad i nästan alla skapade chanser. Vi som får se Besara spela fotboll ska vara lyckliga!

Johansson - 3 (Utbytt i minut 90)
Oscar är en spelare som ofta är ivolverad i spelet utan att egentligen bidra i större mån. Även idag tycker jag att så är fallet. Han får mycket boll och deltar aktivt men framför allt hans inlägg lämnar mer att önska. Mål från 11 meter gör dock att han höjer sig från en 2:a till en 3:a i betyg.

Erabi - 2 (Utbytt i imnut 90)
I början av matchen är Erabi en av de ledande i vårt lyckade presspel. Efter ungefär 15 minuter äter sig Mjällby allt mer in i matchen och med det bleknar Erabi. Han får några bra chanser att göra poäng men lyckas inte utnyttja dessa. En anfallare av hans dignitet lämnar mer att önska.

Toure - 4 (Utbytt i minut 76)
Fart är nyckelordet för denna spelare då han är ett ständigt hot på sin kant. Han löper sig fri flertalet gånger och skapar många målchanser. Toure är numera given i startelvan och så bör det förbli.


Inhoppare

Hammar - 2 (Inbytt i minut 76)
Publikfavoriten får idag blygsamt med speltid. Väl inne på planen gör han varken bort sig eller utmärker sig. Godkänt.

Gul - 3 (Inbytt i minut 76)
Kommer in som en injektion vid ett tillfälle i matchen då segern redan är ganska klar. Gul löper sig fri flera gånger och belönas till slut med en straff som Johansson förvaltar på bästa sätt.

Vagic -  2 (Inbytt i minut 76)
Även Vagic kommer in vid ett sent tillfälle i matchen. Han står för en stabil insats och hjälper till att spika igen målet. Utmärker sig inte på planen men klart godkänt.

Collander - 2 (Inbytt i minut 90)
På 4 minuters speltid hinner Collander vara involverad i inte mindre än två offensiva aktioner. Dessvärre resulterar dessa inte i en anteckning i målprotokollet. Bra insats på kort speltid och framför allt kul att se honom på planen.

Teah - Ej betyg pga kort speltid (Inbytt i minut 90)
Teah är en spelare som vi lär se mer av i framtiden. Idag får han komma in i slutskedet av matchen och hinner därmed inte visa sin fulla potential.

Emil Lindbergmustigmauri2024-07-29 09:00:52
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!