Spelarbetyg Hammarby - Cupfinal

Cupfinal mot BK Häcken. Hammarby var bäst och pokalen har landat på Södermalm. Alla står för en stabil insats. Den 12:e spelaren blir superviktig och gör ett enormt fint jobb. Här kommer spelarbetygen.

Anna Tamminen - 5
Anna Tamminen i vår bur, hon är vår finska mur.
Tryggheten själv som håller ännu en nolla i en titelmatch. Allsvenskans i särklass bästa målvakt. Trygg som alltid, räddar alla skott hon får mot sig. Hon fick inga svåra skott mot sig. Vi ska vara glada så länge hon är kvar i Hammarby

Eva Nyström - 4
Viktig brytning på Rosa Kafaji i den 25:e minuten som blir riktigt viktig på matchbilden. Hon tar en del dueller för att kunna stoppa Häckens försök till mål. En stabil match av Eva som innan varit lite avvaktande med att gå in i dueller. Något som var som bortblåst idag.

Thea Sørbo - 3
Sørbo hade en okej match. Syndes inte så mycket under första halvlek. Hon blev utbytt i den 53:e minuten. Thea var stabil och hon försvarade sig bra och gjorde fina passningar. Men inget som blev matchavgörande eller som syntes märkbart.

Simone Boye - 4
Stabil back som vanligt. Hon syntes inte så mycket i matchen men har inte heller gjort misstag och släppt igenom bollar. En stabil och bra insats som verkligen behövdes en match som denna.

Julia Roddar - 4
Julia fick en tidig målchans i matchens första minuter, den gick tyvärr över ribban.
Hon täcker bra och går in i mycket tuffa dueller, där hon lyckas vinna en hel del boll. Roddar ror hem massa dueller och är en riktig stark spelare i dueller. Med Peter Gerhardsson på läkaren är Julia redan på flyget mot VM.

Madelen Janogy - 5
Tvåmålsskytt i en cupfinal mot serieledarna. Första målet är en snygg nick och andra målet är hon i princip ohotad, skjuter och bollen går upp i krysset när Sveriges näst bästa målvakt vaktar kassen. Madde fick en hel del tuffa smällar, en riktigt hård i första halvlek där hon tog sig mot ryggen och låg liggandes ett tag. Hon var inblandad i en hel del tuffa dueller som hon då gick vinnande ur.

Kyra Cooney - Cross - 4
Löp Drottningens löpardrottning. Precis innan halvlek gjorde hon en snygg löpning med bollen från backlinjen ända till mål. Hon tog duell för duell och gick ut vinnande, men skottet tog Falk. Hon gör en hel del magiska passningar och fina löpningar, hon var svårt att komma till skott mot målet.

Matilda Vinberg - 4
Landslagsspelaren gör en superfin match och vinner mycket boll. En otroligt tuff smäll och ont i foten i den 44:e matchminuten men Matilda kunde spela kvar de 4 minuter som återstod av första halvlek. Hon gör en fin match och vinner mycket boll. Tyvärr så blir smällen på foten lite för hård och tvingas göra ett byte efter pausvilan. Matilda byttes mot Vilde Hasund.

Maika Hamano - 4
Hade en svår första halvlek där vissa passningar inte satt och hon hade det tufft att göra bra löpningar. I andra halvlek har hon lekstuga och gör ett superfint 3-0 mål. Det är en ynnest att se en sådan ung och fin spelare i Sverige. Vad har Hammarby gjort för att förtjäna Hamano?

Alice Carlsson - 5
Kapten Carlsson är en stor anledning till att detta cupguld hör hemma på södermalm. Alice springer mycket är överallt och är stabli hela matchen. Äntligen fick hon ett guld med sitt Hammarby. Är överallt och springer mycket, likt Ludwigsson. Tack Alice!

Jonna Andersson - 4
Springer mycket men allt sitter inte där det ska i första halvlek. Jonna gör likt alla en stabil match och det mentala sitter där det ska. Jonna är en riktig tillgång och en stabil hjälte.

Ersättare:

Vilde Hasund - 3
Vildes första minut bjöd på en fin assist till målskytten Madelen Janogy. Vilde gör en rikgt fin match och tar mycket fina löpningar.

Emma Westin - 3
Emma gör ett fint inhopp och även hon en stabil match. Hon vann de flesta dueller och hade en målchans i mitten av andra halvlek.