Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-08-20 17:30

Kalmar FF - Hammarby
0 - 0

Spelarbetyg Kalmar - Hammarby
Besara och Sadiku tackar publiken efter 0-0 mot Kalmar på Guldfågelns arena.

Spelarbetyg Kalmar - Hammarby

Oavgjort, 0-0 , på Guldfågelns arena mellan Kalmar och Hammarby. Om detta var ett fall framåt för Hammarby eller ej kan diskuteras. Nedan presenteras betygen för Hammarbys spelare.

Betygsskala

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Oliver Dovin – 2
Inte mycket att göra för Oliver, men det han gjorde fixade han på ett bra sätt. Bättre med fötterna igen när Kalmar försökte pressa.

Mads Fenger – 3
Mads känns helt naturlig som ledare av trebackslinjen, oavsett om han spelar i mitten eller till höger. Vill dock se fler uppspel från hans sida där han kliver fram och bryter linjer. Som vanligt inga större misstag.

Edwin Kurtulus – 2 (ut 55’)
Utgick skadad i början på andra halvlek, men var fram till dess stabil och förtjänar ett godkänt betyg. Bara att hoppas att han inte blir borta för länge.

Simon Strand – 3
Tycker att Simon gör det riktigt bra på en lite ovan plats, både till vänster och sedan höger i trebackslinjen. Flera bra uppspel efter att han hade flyttats över till höger. Stabil som vanligt, men saknade honom på platsen som ”wingback”, där han får mer utrymme för sin energi och fart, två komponenter som i stort sett saknade i matchen.

Joel Nilsson – 1
Jag är ledsen Joel, men insatsen är inte godkänd. Jag är extra besviken då jag hela tiden har puffat för Joel som truppens bästa ”wingback” och så levererar han denna svaga insats när han får chansen. Oerhört trist.

Anton Kralj – 2
Inledde inte speciellt bra och hela första halvlek var svag. Spelade dock sedan upp sig och skapade ett av våra bättre lägen, men tyvärr så halkade han vid skottögonblicket. Hittar lite smartare passningar än när Strand spelar på den positionen.

Loret Sadiku – 2
Inte lika bra som han varit i de senaste matcherna men ändå godkänd. Kommer bättre till sin rätt när vi möter lag som anfaller med mer fart än i sådana här matcher med lågt tempo. Har mycket mer i sig än han visade denna match.

Fredrik Hammar – 2
Lite samma sak som med Sadiku dvs Fredrik blir bättre när utmaningen är större. Gjorde tillsammans med Sadiku att vi vann mittfältet, men varken Fredrik eller Loret var tillräckligt kreativa för att utnyttja det.

Nahir Besara – 1
Som vanligt när det gäller våra bortamatcher så var Nahir i stort sett osynlig under stora delar av matchen. Fick mer boll i andra halvlek men gjorde inget bra med någon av bollarna. Dålig frispark, svaga inspel och träffar inte längre mål med sina skott utifrån. Skärpning!

Adi Nalic – 2 (ut 71')
Adi såg, liksom resten av laget, loj och ointresserad ut i första halvlek. Steppade dock upp en aning i andra halvlek och hade både en fin passning till Kralj och ett bra avslut som Friedrich gjorde en vass räddning på. På väg uppåt.

Jusef Erabi – 1 (ut 71')
Jobbade hårt med fick inte ut speciellt mycket av det. Inte en godkänd insats av Jusef även om jag älskar hans kämparanda. Inte ens nära att göra mål och inget avslut på mål. Då kan man inte bli godkänd som anfallare.

Marc Llinares Barragán – 2 (in 55’)
En stabil allsvensk premiär för vår nya spanjor. Tog inga större risker framåt. Var dock säker defensivt och har både speed och en bra bollkontroll. Blir intressant att se i framtiden.

Viktor Djukanovic – 2 (in 71’)
Viktor bytte av Erabi, och som vanligt så får vi in en spelare som vill utmana och gå på avslut hela tiden. Avsluten var denna gång långt ifrån lysande men Viktor får godkänt för hans inställning och för att han aldrig slutar utmana.

August Mikkelsen – 2 (in 71’)
Ett bra inhopp av Mikkelsen. Det syns att vi får in en spelare med lite bättre passningsspel och som kan hitta in med bollar som flera av de andra spelarna inte ser. Behöver få chansen från start snart för att få upp självförtroendet och kunna prestera poäng.

Övriga spelade för kort tid för att bedömas.
 

Göran Öberg2023-08-21 12:36:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!