Spelarbetyg när Hammarby säkrade Europaplats
Vem var bäst när Hammarby vann mot Kalmar FF med 4-2?

Med en målskillnad på dryga 20 mål bättre än AIK är europaspel näst intill säkrat för Hammarby denna säsong. Efter 4-2 mot Kalmar FF finns det ett par spelare vars insatser sticker ut till det bättre i Hammarbyläger. Läs vilka nedan.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)

Dovin - 3
Bra första halvlek från Dovin som är med på inlägg och de målchanser som skapas. Trygg i spelet med fötterna som alltid och har svårt att lastas för något av målen. Skulle kunna gjort de bättre på 3-2 målet möjligtvis och två insläppta är sällan kul som målvakt.

Sandberg (ut 91’)  - 3
En bra första halvlek från Sandberg defensivt. Bidrar inte nämnvärt  offensiven men har nog att göra med Berg och Nanasi som ständigt utmanar.

Kurtulus - 3+
Trygg och stabil, håller rent allt som oftast framför målet när Kalmar trycker på. Har en fin match i det stora hela.

Fenger - 3+
Stabil som vanligt och ger trygghet till backlinjen med sin fina spelförståelse. Inget extraordinärt idag men gör jobbet när Hammarby är som mest tillbakatryckta.

Jeahze - 4
Är ett ständigt hot offensivt matchen igenom. Får också kröna en fin insats med ett mål till 3-1. Dock tappar han markering vid Bergs reduceringsmål som skapar onödiga nerver.

Besara (ut 91’) - 3
Inte Besaras bästa match och är osynlig i första när laget får ligga och försvara. Bättre i andra när Hammarby har boll.

Sadiku - 3
Bra som defensivt ankare och sätter som vanligt få fötter fel. Skulle kunnat bidra mer till att hålla boll när Kalmar pressar på i första, annars väl godkänd insats från Loret.

Bojanic (ut 85’) - 4
Bäst på mittfältet idag, har svårt att komma loss likt sina kollegor i första halvlek men de gånger han gör det rättvänd på mitten blir de farligt. Borde kanske passat Berisha i läget precis innan paus. Annars fläckfri.

Nilsson  - 3+
Vuxit ut till en viktig spelare under hösten. Gör inte sin bästa match men lyckas trots det med en assist och river ständigt upp sår på högerkanten. Med lite mer skärpa hade han satt ett också men missar från nära håll. Väl godkänd insats

Berisha (ut 67’)  - 2
Svårt att komma loss fortsatt och ser felpositionerad ut med jämna mellanrum inne i boxen. Borde kanske fått bollen och haft guldläge att sätta 2-0 när Bojanic valde att avsluta själv. Godkänd men går att kräva mer från Veton.

Ludwigson (ut 91’) - 4+
Bäst på planen idag med 2 mål och tvingar Kalmar FF till ett självmål. Briljant i spelet och är outtröttlig när han springer tills han stupar i varje sekvens. Tolv mål av Ludwigson som är en av Hammarbys största poänggarantier som vanligt.

Byten
Saidi (in 67’) - 2+
Piggt inhopp av Saidi som bidrar med energi och finess i anfallsväg. Bord få chansen från start snart möjligtvis centralt?