Lagbanner
Supportrarna i ryggen inför semifinal
#Gameday #Bajen

Supportrarna i ryggen inför semifinal

Lördag, solen skiner och våra damer och herrar har siktet inställt på, en, gemensam sak. Final. Innan vi når dit måste damerna ta sig an Häckens dito på Kanalplan. För herrarna står Boråslaget Elfsborg för motståndet. Vinna eller försvinna alltså.

Herrarna
Tar vi en titt på Elfsborgs väg till semifinalen kan vi se att 3 av 3 segrar bärgades i gruppspelet. I kvartsfinalen väntade sedan IFK Göteborg som man avfärdade utan att imponera med en 1-0 seger. Annars har ju “Ellos” en tydlig identitet i sitt offensiva kontringsspel. Jimmy Thelin har fått ett par år på sig att komma till ro på tränarbänken, och till ro får man säga att han har kommit. i fjol slutade man på en fjärdeplats i den allsvenska tabellen, 2 poäng från pallplats. 

Man lägger ofta fokus i anfallsväg och likt Hammarby verkar man hellre vinna med 5-4 än 1-0. Tredje flest mål i Allsvenskan förra året efter just dagens motståndare, och Malmö. Statistiken mellan Hammarby och Elfsborg senaste åren är inget för Bajen att luta sig mot, och viskar om att dagens motstånd är lite av Hammarbys “boogie-team”. 1 vinst, 5 oavgjorda och 3 förluster har det blivit för vårat södergäng sen 2018. 

Elfsborg kommer till Stockholm med vind i seglen efter Jacob Ondrejkas drömmål senast och dessutom har man ett par spelare tillbaka i full träning efter skadefrånvaro. Däribland viktiga ytterbacken Simon Strand

För Bajen är Collander och Abbe inte spelklara än, trots rapporter om att de är tillbaka i träning. Utöver det är truppen densamma som senaste tiden. Matchen senast mot Norrköping slutade som bekant med en 3-2 seger. Detta efter att Hammarby hamnat i tidigt underläge med 0-2. Förhoppningsvis är vi mer på tårna från start idag. Över 21 000 sålda och Martí Cifuentes säger till de officiella kanalerna inom Hammarby att supportrarnas är av avgörande faktor. Framförallt i motgång i form av underläge.

Damerna
Damerna välkomnar BK Häcken 13.00 och ställs därmed på sitt första riktiga prov. Häcken är en toppklubb i Allsvenskan som 2021 slutade på en andraplats i tabellen. Inför årets säsong tappade man den viktiga offensiva pjäsen, Julia Zigiotti till Storbritanien. Med det sagt har man fortfarande ett ruggigt lag med spelare som Jennifer Falk i mål som en av ligans bästa målvakter. Tillsammans med Danska försvararen Luna Gevitz utgör de en stark stomme i defensiven. Endast 13 insläppta i fjol.

Hammarby vann i sin sista gruppspelsmatch mot Umeå där man i första halvlek dominerade spelet och borde punkterat matchen. En stor anledning till att Umeå höll sig kvar i matchen ska tillskrivas en storspelande Erin Nayler i gästernas mål, som hade vaknat på sin bästa sida. Till sliut löste ändå Bajen en seger och lottades alltså mot tuffast möjliga motstånd i semifinalen. Men som man brukar säga, vill man bli bäst måste man slå de bästa. Idag gäller det att ha tålamod och inte stressa upp sig mot Häckens ramstarka försvar. 

Ses på Kanalplan 13.00 för att sen ta dagen vidare till Tele2 arena med matchstart där 16.00.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-03-19 10:47:16
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!