Lagbanner
Torsdag och 4 snabba
Vad händer i truppen egentligen?

Torsdag och 4 snabba

Vi får passa oss mot en målfarlig nummer 24 om vi vill klara avancemang. Samtidigt skatta oss lyckliga över att en skyttekung har lämnat. Och vad kommet att ske med truppen innan mars är över?

Damerna mot gruppseger
För Hammarbys damer som ligger en omgång efter i spelschemat ligger fokus på att bli gruppsegrare. Efter uppvisningen på ett soligt Kanalplan i söndags, där Bollstanäs fick lämna med 11-0 i baken, väntar nu Umeå IK FF i en gruppspelsfinal. Bägge lagen har två vinster i ryggen. Umeå som hade sin riktiga storhetstid i början av 2000-talet, har haft det tyngre senaste 10 åren. Efter en säsong i Elitettan är man nu tillbaka i det svenska finrummet i högstaserien. Ska det bli någon seger mot Umeå krävs att Alice och co. håller ett extra öga på nummer 24 Henna Riikka Honkanen.

Norlings “Peking” i kvarten.
På lördag är det dags för herrarna att välkomna IFK Norrköping till Södermalm. Norlings lag har inte imponerat under försäsongen och tog sig vidare från gruppen (bestod av Varberg, Öster och Sollentuna) som gruppetta på sju pinnar. Man har tappat viktiga spelare, framförallt skyttekungen från i fjol, Samuel Adegbenro, som av allt att döma ser ut att vara klar för Kina. På listan över spelare in hittar vi Bajen-bekanta Jean Carlos de Brito. Norrköping känns inte som de trampat igång riktigt än, återstå att se om det sker nu på söndag?

Fortsatt starka papper 
Om ett par veckor åker det svenska P19 landslaget till Frankrike för att tävla om att få vara med i sommaren europamästerskap. För att säkra platsen så tar förbundskapten Mirza Jelecaks hjälp av 4 stycken spelare från Hammarby. Williot Swedberg och Jusef Erabi har vi redan lärt känna. Ben Engdahl och Sebastian Selin är också de uttagna. I Frankrike väntar ett kval-gruppspel mot just Frankrike, Tjeckien och Bosnien. Endast vinnaren i gruppen tar sig till slutspel. Grattis till samtliga spelare från Bajenled och ett kvitto på att vi gör väldigt mycket, väldigt rätt i våran förening. 

Hur tolkar man tystnaden?
Vad är det egentligen som händer i truppen? Sen nyår har det pratats från ledningshåll att vi ska värva minst 2-3 startspelare. Ett mantra som upprepas titt som tätt i intervjuer sen dess. Även efter värvningen av Loret Sadiku som ändå får ses som en startman. Nu drar Allsvenskan igång om 3 veckor och det är knäpptyst kring Årsta. Vad är planen egentligen, om en spelare ska hinna spela in sig bör det kanske hända något nu. När inte ens Disco eller Anel lyckats komma över ens det minsta av rykten börjar man fundera. Har JJ och ledningen så bra koll som de vill framstå som att det har? Det har viskats en del om att Tankovic ska vara redo att vända hem efter att ha hamnat snett i AEK Athen senaste tiden. Ett rykte som gått i vågor men börjat ta fäste igen senaste dygnet. Finns det något där? Den som lever får se.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-03-10 22:11:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!