Lagbanner
"Tror på islossning. 4-0 till Bajen". Bajenpanelen omgång 8

"Tror på islossning. 4-0 till Bajen". Bajenpanelen omgång 8

Bajenpanelen sammanfattar omgång 8 och blickar fram emot nästkommande matcher.

Lahdo fick, lite oväntat, starta mot AIK. Personligen tyckte jag han gjorde en bra match och hade ett övertag på sin kant. Han fixade en straff och borde kanske haft en till. Men jag har också sett flera som sågat honom efter matchen. Vad tyckte du om Lahdos match?

Theo

Jag uppskattade dimensionen Lahdo tillförde i form av att kunna utmana sin gubbe, något som exempelvis resulterade i straffen. Samtidigt saknade jag Selmani med sin press och löpningar, jag vet faktiskt inte vart jag landar i mitt omdöme. För tillfället ser jag nog Lahdo som ett alternativ att byta in vid låsta försvar, i dagsläget för mig inte en del av en "ordinarie" elva.

Göran
Tycker Lahdo gör en ganska ojämn match. Började mycket tveksamt med dåliga mottagningar och utan att några av hans försök att utmana lyckades. Han växer dock in i matchen och blir bättre och bättre och allra bäst är han i andra halvlek när han utmanar med fart på ett sådant sätt så att Otieno får svårt att freda sig. Han fixar ju också en straff. Sammantaget ändå Mayckels bästa match i Bajentröjan. Skulle dock vilja se honom på vänsterkanten där han kan vika in och skjuta med sin vassa högerfot. Tyvärr är vänstern inte lika vass.

Mattias
Äntligen börjar det fastna lite för Lahdo? Hittills denna säsong och de vi fick se förra året har han sett väldigt enformig ut i sitt spel. Väldigt lättläst för motståndarna. Nu varierade han att slicka kanten med att vika inåt i banan. Fortfarande mycket bolltapp men ser bättre ut.

Ur den rekordstora(?) matchtruppen ströks förutom väntade Trawalley och Widgren också nyförvärvet Joel Nilsson. Till en början fick Joel mycket speltid men senast förklarades hans frånvaro av sjukdom, nu fick vi ingen förklaring. Hur ser du på hans vara eller inte vara i Hammarby?

Theo
Jag vill gärna se mer av Joel men det känns som att mycket förstörts av skador och sjukdom. Det är en kvalitetsspelare som i dagsläget antagligen inte kunnat ta plats. Vad det beror på vet vi inte men det sågs ju som en kvalitativ värvning och jag hoppas att han ska kunna bevisa mer.

Göran
Joel faller på att det helt enkelt finns spelare som har gjort det bättre på hans position, i alla fall så här långt. Tycker dock att han har gjort några bra inhopp och bör få chansen till några fler. Å andra sidan minskar ju inte konkurrensen offensivt när väl "Steve" Trawally är spelklar, vilket jag hoppas bli snart då vi saknar irrationalitet längst fram. Jag tycker dock att Joel skall vara kvar och få sina chanser. För vissa kan det ta lite längre tid att anpassa sig och jag gillar Joels egenskaper som fotbollsspelare.

Mattias
En ickefråga tror jag. En ny spelare som behöver anpassa sig till sin nya hemmamiljö tror jag. Hoppas få se honom på planen snart igen.


Det bollas runt och vi har bollen i 80% av matchen men vi har svårt i sista tredjedelen (fjärdedelen?). Ändå var senaste gången vi gjorde ett spelmål i Uppsala. Som sagt tyckte jag Lahdo gjorde sin bästa match hittills men laget har uppenbarligen svårt att omvandla överlägset bollinnehav till målchanser. Vad bör vi göra?

Theo
Jag tycker det såg bättre ut senast än mot Kalmar och MFF. Har tjatat om spelvändningar och det var mer av det i derbyt. Vi har uppenbarligen ett stort problem däremot när det kommer till defensivt starka lag som gärna står lågt och avvaktar. Tempot var i perioder alldeles för lågt och ett högre sådant i kombination med att vi kan hitta inspel på yta och fler löpningar för andra såväl som i djupled känns väl som klassiska recept? Oklart om vi är där än i samspelthet och utveckling dock.

Göran
Jag tycker inte att vi skall göra någonting utan följa den process som vi startat när vi anställde Marti. Vi gör många saker i matcherna bra redan nu men det som tar längst tid att jobba in är vad vi gör med bollen när vi vunnit den eller när vi spelat oss förbi motståndarnas höga press. När väl dessa bitar sitter så kommer målchanserna också att öka dramatiskt.

Mattias
Svårt att skapa målchanser i det öppna spelet borde ses som ett stort problem. Framförallt när man pratar om Hammarby. Men vad vi bör göra vet jag inte. Så länge vi är så vassa som vi är på de fasta så tror jag att det kommer lösa sig av sig självt, man känns trygga i grundspelet, gäller bara att backa bandet lite och gå tillbaka till grunderna kanske.

Norrköping har till slut trampat igång och rör sig uppåt i tabellen. Men visst borde (måste) det vara tre poäng på söndag?

Theo
Borde vara ja, framför allt då jag hoppas att laget känner en jävla vilja att vinna.

Göran
Matcherna mot "Peking" är alltid en lurig historia. Personligen tycker jag att Norling gör det bra där och att Norrköping borde haft några poäng till med tanke på hur matcherna de spelat sett ut. Vi har nu redan tappat fyra poäng på hemmaplan och jag har svårt att se att vi tappar poäng i en tredje hemmamatch i rad.

Mattias
Borde, vet inte.... Måste, JA.

Tippa resultat på Norrköping!

Theo
3-1.

Göran
Tror på islossning. 4-0 till Bajen.

Mattias
Mot Norlings man-man spel så borde Hammarby kunna hitta igenom med sitt rörliga anfallsspel. Borde passa Williot perfekt som har haft det tufft senaste matcherna. Jag tippar 2-1

Jack Holm2022-05-20 09:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!