Vid vinst hade Bajen seglat förbi gnaget och legat trea i ligan. Bra ändå, med tanke på den rätt så ljumma inledningen av serien. Men Bajen var inte ens nära. De blev totalt överkörda.

Sandberg-Fenger-Fjoluson-Jeahze.
Jeppe-Bojanic-Sher.
Amoo-Gurra-Selmani.

Första halvlek:
Tidig Bajenkasse på guldpippin. Ludwigson kommer fri, till synes lindrigt offside stänker han dit bollen efter en formidabel passning av Darijan Bojanic. Då hade matchen pågått i 7 minuter.

Sedan tar hemmalaget tag i bollen men det är Bajen som kommer till de feta chanserna. Gurra är den som har flest. 2-0 ligger i luften men då sätter Kalmar en kvittering istället. Den har man ju hört förut. Den vanligtvis så grundtrygga mittbacken Fjoluson servar för det med ett av alla sina märkliga misstag denna dag. Den som ser cool ut ena dagen kan se lika nonchalant ut nästa.

Kvitteringen kommer precis innan paus men ändå krigar Hammarby till sig ett par heta chanser. Då tänkte nog många att det målet var en bra väckarklocka.

Andra halvlek:
Väckarklocka? Jo, tjenare. Bajen kommer inte ut ur omklädningsrummet. Inte mentalt i alla fall. Man undrar om Biten hällt Valium i vattenpavorna. Man är sjua på varje boll. Man blir totalt utspelade av Kalmar FF. Man släpper in 2-1 på en hörna trots att man är två mot en i situationen. Det är lika symptomatisk som när Bojanic på övertid skjuter bollen i bakhuvudet på egen spelare.

Ingen i Bajens lag kan känna att man kan se sig själv i spegeln efter matchen. Det här var en hemsk eftermiddag för en hammarbyare. Ingen struktur, ingen vilja, inte ett jävla skit. 14-2 i avslut i andra halvlek. Fjorton-två!
Laget Hammarby funkade inte. Det är en sak. Men att man individuellt viker ner sig så. Det är inget annat än undermåligt. Man börjar flytta fokus på andra saker. Gnälla på domaren etc. Morgonkorpen.

Billborn anar fara och färde och gör vad han kan. Byter in fräscha offensiva spelare. Det gjorde ju verkan mot Varberg senast man var på bortfight. Men de bytena märktes inte alls. Det var fortlöpande lika segt som innan. Cupfinal mot Häcken om en vecka. Kom igen nu, Bajen! För helvete!