Lagbanner
"Uppsidan med att spela Dovin är enorm" - Veckans bajenpanel

"Uppsidan med att spela Dovin är enorm" - Veckans bajenpanel

Jaehze-gate fortsätter, Sundsvall spelades av, nyförvärven hyllades och matchen mot blåvitt spås.

Berisha debuterade med ett mål och en stolpträff? Hur jävla bra kommer han inte bli när han synkat med lagkompisarna?

Göran

Berisha visade i varje aktion på banan att han är en klasspelare. Alltid redo att avsluta, är ofta på rätt plats, visar stor spelförståelse vid flera tillfällen och verkar enormt stark i kroppen. Niko 2.0 när det gäller att vara jobbig och göra jobbet.

Theo
Det är uppenbarligen en spelare av högsta allsvensk klass. Fysiken, tekniken, spelförståelsen och det taktiska kunnandet är alla övertygande. Dessutom är det imponerande att se en spelare som stämmer så bra i sin första match från start. Det faktum att han också känns helt given på sin position gör att vi har flera år framöver med en given central anfallare. Dette bara hoppas att det fortsätter såhär.

Jack
Det såg ju väldigt bra ut får man säga. Berisha verkar vara både en målskytt och en framspelare i ett. Påminner om när Niko Djurdic kom och höjde ribban för hur Bajen ska spela. Verkar påslagen från början och det första målet kändes viktigt för honom. Tror, prislappen till trots, att han är ett fynd. 


Är jag den enda som är lite orolig för Dovin? Visst har Davor gjort det bra men är han så mycket bättre (om ens) så att han ska gå före en egenproducerad ung talang som Dovin?

Göran

Känner mig inte det minsta orolig för Dovin. Bästa målvakten skall stå och Davor har gjort det riktigt bra. Dovin får chansen när han förtjänar den och Davor spelar sig ur startelvan.

Theo
Målvaktspositionen är problematisk ja. Davor har gjort det väldigt bra och är så klart svår att peta. Samtidigt är det ju Dovin som BÖR spela. Jag är inte avundsjuk på Cifuentes gällande den här frågan och på sikt så bör väl Dovin återvända till startelvan.

Jack 
Spär på mitt rykte som Davor-hatare (vilket jag absolut inte är) men för mig är det solklart att Dovin ska spela. Han är yngre, högre potential och en egen produkt. Uppsidan med att spela Dovin är enorm. Davor har gjort det bra men han har ju i ärlighetens namn knappt fått ett skott på mål mot sig. Jag hoppas att Dovin tar tillbaka sin plats som förstemålis snarast. 

Han byttes in och det buades till den grad att han började slå felpass. Buandet gick över ju längre matchen led men är det utagerat nu eller kommer vi få vänja oss vid burop åt Jeahze? Hur ska han hanteras från läktaren, han kommer ju spela vidare under resten av säsongen.

Göran

Känns som att det är dags att gå vidare nu och lägga ned buandet, iaf så länge Jeahze spelar i Hammarby. Är ingen nyhet att många spelare ser till sig själv i första hand och klubb och fans i andra eller tredje hand. Däremot tycker jag att det var REN galenskap att folk applåderade för att motverka buandet. Som att han gjort något bra…

Theo
Det hela blev ju väldigt märkligt när han skulle värma upp nere i gymmet. Från föreningens håll tror jag att det var högst medvetet att stoppa in honom i slutet så att det är ”avklarat”. Borta mot IFK är det väl ganska troligt att han startar och att man då bäddar för att han skall kunna göra det i kommande hemmamatcher också. Jag har själv sagt och står fast vid att jag inte vill se honom representera Hammarby. Personligen buade jag inte och kommer framöver göra varken det eller applådera. För alla parter är det bäst ju snabbare Jeahze lämnar föreningen.

Jack
Förhoppningsvis är det värsta över nu. Tror inte det påverkar Bajen positivt om det här görs till ett problem resten av säsingen. Jag hoppas att folk fått ur sig det värsta och att buropen avtar. Det behöver inte ersättas med hyllningar direkt. Jag kommer dit för att heja fram bajen. Vi ska inte låta en spelares beteende dra ner resten av laget. Bara gilla läget för många, han är en bajenspelare och är han bra går det bättre för laget. 

Saidi mål igen. Hur tycker du han startat sin bajenkarriär?

Göran

Jag gillar Saidi och hans framfusighet och tycker att han har startat på ett bra sätt i Hammarby. Ser dock stora brister i hans sätt att se spelet, som exempelvis när han inte spelade in till en fri Berisha i matchen mot Sundsvall.

Theo
På ett utmärkt sätt! Han visar en energi och löpförmåga som bidrar mycket i offensiven. Dessutom ger han sina medspelare bra lägen och exempelvis mot Sundsvall är det ju Saidi, Berisha och Ludwigson som gör målen och de flesta av dem är också efter passningar eller spel från varandra.

Jack 
Tycker han ser jättefin ut. Han är lite lik Gurra på det sättet atthan gör mycket poäng men ändå lyckas bränna lika mycket varje match. Kan han bli lite skarpare i avslutslägen kommer det bli många mål framöver. Om vi ens får behållla honom då. 

Blåvitt nästa, gräsmatch igen. Hur går det?

Göran
Känns som att vi är på klar uppgång och att debacklet mot Värnamo bara var ett tillfälligt hack i kurvan. Med Berisha i laget är vi dessutom klart farligare framåt än tidigare. Jag tror på seger.

Theo
Det är en svår match på många sätt. För oss är bilden av IFK så klart präglad av vår enkla seger mot dom hemma. Men de är ju uppenbarligen ett topplag med en otroligt stark form och det är än en gång gräsmatch. Förhoppningsvis sitter det senaste mötet i deras skallar och spelar vi som vi vet att vi kan är 3 poäng inte en omöjlighet men även 1 poäng känns på förhand godkänt.

Jack
Lite av en make or brake-match va? Hade kännts väldigt bittert med ytterligare en gräsförlust. Blåvitt är i bra form men tar sällan poäng mot topplagen. Tror bajen tar det, Berishas kvalite blir avgörande. 

Jack Holm2022-08-12 10:58:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!