Lagbanner
Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

AIK låg sist i serien och ingen av lagets stora stjärnor fanns i startelvan. Det enda som skulle kunna stoppa Hammarby var en total plattmatch. Hammarby antog utmaningen.


Ingen ville framåt. Ingen vågade passa framåt. Ingen tog tag i matchen när det man märkte att det inte funkade. Efter 30 sekunder hade AIK en boll i ramen och redan där kände man att idag inte är Bajens dag.

Inget funkade. Mikkelsen halkade runt, Tekie missade passningar och Strand filmade och gav bort frisparkar. Det var många dåliga individuella insatser idag men det överskuggas ändå av den kollektiva kollapsen. Hammarby gick inte att känna igen. Allt man lärt sig om Marti Cifuentes Hammarby var bortblåst. Hammarby la sig lågt istället för att pressa AIKs mittbackar. Ingen av mittfältarna kom ner för att hämta boll hos Dovin. Besara var det ingen som såg till. 

Hammarby har redan släppt in flera konstiga mål i år. AIK:s ledningsmål var inte oväntat. Vi satt och väntade på att AIK skulle ta ledningen. Trots det är det helt oförklarligt att Sadiku släpper bollen på bortre. 2-0 är inte bättre. Helt Adjeis mål såklart. 

Det är egentligen inte konstigt att förlora ett derby på Friends mot AIK. Men idag förlorar man utan att skapa en enda målchans. Man gav inte sig själva chansen den här gången. Hammarby och AIK har nu samma poäng efter tre omgångar. 

Jack Holm2023-04-16 17:14:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!