Lagbanner
”Vara stark mentalt och lita på varandra”

”Vara stark mentalt och lita på varandra”

Succe i Svenska Cupen med fyra mål på sex matcher. Ett av dessa mål kom i kvartsfinalen där hans 2-1 mål slog ut AIK. Sedan dess har det inte blivit någon tävlingsmatch från start för anfallaren. Förhoppningarna finns dock på en favorit i repris i söndagens derby mot just AIK. – Vi jobbade hårdast och då lönade det sig till slut.

Omgång tre av Allsvenskan har inletts och för Hammarbys del står ett sargat AIK för dagens motstånd. Jusef Erabi som avgjore senast de begav sig mot laget från Solna har fått begränsat med speltid i seriespelet. Det är inget han hänger läpp för.
– Som jag har sagt tidigare och brukar säga, man bara ska fortsätta köra. Hänger huvudet nere och jag blir besviken så kommer jag inte komma längre fram för det. Det är bara att fokusera på nästa träning, nästa match och sen bara ge sitt bästa.

Jusef Erabi går in i söndagens derby med positiva minnen. Då fick anfallaren komma in efter halvtidsvilan och blev med sitt 2-1 mål tungan på vågen för grönvitt. Inte alla spelare får uppleva känslan att avgöra ett derby, men det har Jusef. Han är också säker på vad som krävs för att vinna dessa tillställningar.
– Såna här matcher, derbymatcher, då är det bara de som vill det mest. Det är det laget som jobbar hårdast. Vinner flest dueller. Helt enkelt de mest påkopplade som vinner dessa matcher.

Han fortsätter:
– Som förra gången, vår matchplan fungerade inte så som vi ville mot AIK. Men då ville vi det mer. Vi jobbade hårdast och då lönade det sig till slut. Sådana här matcher handlar bara om att vara stark mentalt och lita på varandra, säger Jusef.


Derbyt som spelas på Friends Arena har lockat mycket folk. På Hammarbys sektion ser det ut att bli fullt på samtliga etage över kortsidan. Ett starkt bortastöd är guld värt menar Jusef.
– När fansen är där på plats och jublar. Det är något extra som tänder igång inom en då. Man blir ännu mer påkopplad. Man vill det ännu mer. När man väl ser fansen komma dit. Den tid och pengar de lägger ned på tifon och så vidare, otroligt.
– Jag älskar klubben och blir fascinerad av dem (supportrarna). Det blir bara ännu bättre hela tiden.

Efter cupvinsten för en månad sedan firades det ordentligt efter slutsignal. Det var segersånger och kramkalas med supportrarna. Jusef Erabi hoppas kunna ge en favorit i repris på glädjescenerna.
– Förhoppningsvis kan jag fira lika hårt med supportarna. Men först måste vi tänka på att vinna matchen. Sen tänker vi på det som händer efteråt. 


Matchen sänds i Discovery+ eller Cmore från 14:30.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-04-16 11:35:08
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!