Bajenpanelen derbyspecial

Bajenpanelen derbyspecial

Säsongen är igång på riktigt och Bajen tar emot AIK. Hammarby har gasat sig igenom gruppspelet och avfärdat motståndet utan ansträngning. Nu väntar det första svåra testet för laget.

Gruppsegrare och slutspelsklara! Hammarby gjorde processen kort och vann gruppen med 15-1 målskillnad och 9 poäng. Till synes utan att höga pulsen ett slag. Hur summerar du lagets gruppspel?

Theo

Ett klart godkänt och mer än så i stora delar. Det har varit en god offensiv produktion och samspel mellan många spelare som inte startade förra året. Dessutom tycks det se ut som att vi lyckats hitta en ny stomme eller liknande i hur vi skall spela och vem som har vilken roll.

Göran
Måste trots allt bli ett ganska högt betyg. Visst, motståndet har varit svagt men prestationerna har varit riktigt bra med Sundsvallsmatchen som toppen. 4/5 får Bajen av mig.

Jack 
Svårt att säga mot så dåligt motstånd men kunde ju gått betydligt sämre. Tycker att laget blir bättre och bättre för varje match och man kan ju inte mer än att vinna över de motstånadrna man har. Det har varit kul att se alla unga.

AIK:s och Hammarbys vintrar har liknat varandra. Många spelare ut och många spelare in. Hur tycker du styrkeförhållandena är mellan lagen just nu?

Göran

Två lag med helt olika tanke på framtiden. Vi sänker medelåldern rejält och ökar potentialen samtidigt som Gnaget tar in Jimmy Durmaz och lånar in Viktor Fischer. Kvartsfinalen kommer att visa vilka som tänkt rätt.

Theo
AIK har väl fler etablerade spelare in medan vi snarast satsat på en annan väg. Jag har sett två av gnagets matcher i cupen och tycker att vi är det bättre spelande laget som också ligger längre fram i vår process. Med ny tränare kan det alltid ta tid och Brännan har väl knappast hunnit färdigt med sitt AIK.

Jack
AIK är svårbedömda. Många duktiga spelare men laget ska också få ihop bitarna. På pappret tycker jag Bajen har bättre än AIK. Efter den första matchen imoponerade inte AIKmen se har man två raka segrar med 3-0. Oavsett är ju AIK erkänt bra i derbyn så hur formen ser ut brukar kvitta. Tror på en tight match mellan två lag som vill visa upp sig på rikigt. 

Den tunna truppen känns plötsligt bred. Många spelare i målform och nyförvärv på väg in i backlinjen. Hur ska Bajen starta i derbyt?

Göran

Djukanovic-Erabi-Madjed
———Tekie—Besara
—————Sadiku
Pinas—Fenger-Kurtulus-Nilsson
----------------Dovin

Theo
Startelvan från senaste matchen borde vara svår att rucka på med eventuella undantag kring backlinjen? Det känns som om de spelarna där och då visade att de bör ges förtroende men jag litar helt på att Cifuentes kanske formerar om utifrån det motstånd vi möter.

Jack
Dovin: Nilsson, Kurtulus, Fenger, Pinas: Sadiku, Besara,Tekie: Madjed; Erabi, Djukanovic. 

Känns tråkigt att peta Saidi men någon ska ju bort i anfallet. Hade också gärna viljat se Hammar i ett derby men tror vi får vänta tills andra halvlek. 

Hur slutar matchen?

Göran

Jag tror, faktiskt, att vi vinner under ordinarie tid. Skall vi säga 3-1.

Theo
AIK är ju laget vi ofta haft svårt för och det är ingen toppenstatistik från de senaste årens möten. Att vi ska kunna göra mål är jag dock säker på och trots den pessimist jag är tror jag nog vi klarar av uppgiften, 2-1 till oss.

Jack 
Inte säker på att vi vinner. Kanske är det lite tidigt för vår offensiv att möta så bra motstånd. Tror det blir tight. 1-1 och förlängning? Där avgör vi sent. 2-1!

Jack Holm2023-03-09 19:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!