Bajenpanelen omgång 13

Bajenpanelen omgång 13

Bajenpanelen snackar ner den underbara(?) vinsten mot blåvitt, pratar nyförvärv och ser fram emot nästa match.

Äntligen seger! Är alla frågen uträtade nu eller var Blåvitt så dåliga?

Hampus

Alla frågor är inte uträtade bara för att vi vann igår, tycker fortfarande att vi skapar alldeles för lite i förhållande till vårt spelövertag. 2 av målen igår gjordes återigen på fasta situationer.

Göran
Nu skall vi inte gå händelserna i förväg. Gårdagens match såg ungefär ut som de tidigare vi spelat på slutet på hemmaplan dvs enormt bollinnehav men förtvivlat svårt att omsätta det i farliga chanser. Om vi skall spela inläggspel så måste vi få in fler spelare i boxen än vad vi får nu. Vi får jobba vidare på den offensiva delen helt enkelt.

Theo
Med risk för att låta gnällig instämmer jag inte i någon hyllningskör och var inte överdrivet imponerad av segern då jag anser att IFK var otroligt dåliga. Det ska inte tolkas som att vi inte var bra, det är vi och har regelbundet varit. Jag tolkade matchbilden som att IFK försökte göra likt andra konkurrenter, alltså backa hem och utnyttja våra missar, men att vi dels lyckades få ledningen genom Besaras soloprestation samt att de defensivt inte har samma kvaliteter som våra toppkonkurrenter. Antalet hundraprocentiga målchanser som inte var på fasta situationer var än en gång för få sett till spelövertaget även om det var bättre än tidigare.

Paulsens sista match igår, och givetvis var han bäst på plan och målskytt. Vilket är ert bästa Björnminne?

Hampus

Bästa minnet av Paulsen är självklart Elfsborg hemma 2017, Paulsen spelade högerback och började målskyttet genom ett drömmål i krysset innan han avgjorde matchen i andra halvlek med sitt andra mål.

Göran
Det är nog när vi spelade cupmatch hemma mot Ängelholm och behövde vinna. Det stod 3-3 och det var endast någon minut kvar. Björn tar då en löpning över hela banan och hamnar till slut i avslutsläge. Tyvärr träffar han bortre stolpe, men denna aktion tycker jag kännetecknar Björns otroliga inställning.

Theo
För mig är Björn så förknippad med säsongen 2017 där han blev en gigant för laget. Det var en typ av spelare jag personligen älskar: dem som i varje sekund av matchen ger allt vad de kan och bidrar till laget som helhet snarare än sig själva. Dessutom charmade han med sitt enormt starka huvudspel, många mål och även förmåga att kunna kubba över hela planen för att bestämt försöka kämpa för mål i avgörande lägen.

Inte mindre än 5 nyförvärv presenterades igår. Vem kommer visa sig som det bästa?

Hampus

Jag tror väldigt mycket på Adjei, har sett han väldigt mycket i HTFF där han varit lysande. Min personliga åsikt är att han är en ännu större talang än Odilon och Aidoo. Sen kommer såklart Vagic med ett stort namn och höga förhoppningar på sig men där tror jag att det kan ta lite tid innan allt klaffar för honom efter ett tufft år i Rosenborg.

Göran
Det återstår verkligen att se. I nuläget tror jag mest på Vagic och Pinas. Sedan gillar jag det jag sett av Adjei i HTFF och är övertygad om att hans framtid inom fotbollen är ljus.

Theo
På pappret är det väl Vagic jag tror mest på och som även är en sån där värvning vilken när vi kan genomföra den bevisar vart klubben står. Saidi blir också intressant att se om det kan bli ytterligare en spelare vi värvar från mindre lag som verkligen kan blomma ut hos oss.


Match igen redan på söndag. Hur ska vi ta oss an Elfsborg och hur går det?

Hampus

Exakt som vi gjorde i cupen, kontrollera matchen låt inte Elfsborg få kontra på oss så kommer detta gå vägen. Jag tror vi vinner med 2-0 efter mål av Gurra och Bojanic.

Göran
Vi skall inte ändra på något sätt. Vi skall fortsätta att dominera bollinnehavet, sätta hög press och spela oss ut motståndarnas höga press. Mer skott utifrån och mer folk i boxen när inspelen kommer så kommer målen att trilla in. Tror på seger med 3-1.

Theo
 Vi har ju spelare tillbaka från avstängning så det är väl rimligtvis så att Sadiku och Kurtulus återvänder till startelvan. Jag hoppas innerligt att Trawally inte har någon seriös skada och kan starta men annars är väl frågorna dels vem som ska ersätta honom, dels om det är Nilsson, Collander eller någon av nyförvärven som ska äntra mittfältet. Taktiskt och spelmässigt ska vi givetvis fortsätta på inslagen väg.

Jack Holm2022-07-15 09:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!