Bajenpanelen omgång 6

Bajenpanelen omgång 6

Bajenpanelen sammanfattar omgång 6 och blickar fram emot nästkommande matcher.

Med några dagars distans, vad tar vi egentligen med oss från Malmömatchen? Själv tycker jag det är svårt att vet hur man man ska känna. Var det skönt att behålla avståndet till Malmö eller är du besviken över att segersviten bröts?

Göran: 

Jag känner mig lite besviken trots att vi möter ett bra lag. Tycker att vi har alla chanser att vinna matchen under andra halvlek när Malmö tröttnar en del, men att vi är lite för fega och försiktiga istället för att trycka på ännu mer framåt. Sedan kan jag inte förstå att vi inte är mer syniska när vi har ett vapen som Paulsen på banan. Knappt en boll mot honom trots flera lägen.

Theo: 
En viss besvikelse eller antiklimax. Jag hade på förhand antagligen varit nöjd med en poäng men utifrån hur matchbilden kom att se ut kändes det som att vi hade haft mer att ge rent offensivt och borde kunnat ha hota mer. Jag förstår att båda lagen ju längre tiden gick blev mer och mer nöjda med oavgjort men fler offensiva hot hade gjort mig betydligt mer nöjd.

Hampus:
Det vi bör ta med oss är att det är skillnad på möta bottenlagen och ett topplag. Det visades tämligen tydligt att vår offensiva nivå behöver höjas något snäpp samtidigt som vi fick kvitto på att vår defensiv fortsatt är stark.

Mattias:
Direkt efter slutsignalen kände jag endast besvikelse. Jag tycker vi ska ha höga krav på årets Hammarby som innehåller en väldigt kompetent och komplett grupp spelare och ledare. Nu med några dagars distans kan jag ändå känna viss glädje. Vi behåller avståndet och håller dessutom nollan! Allsvenskan är ett marathon och inte en sprint. Viktigt med jämn nivå över tid.

Senast spelade Magyar-Kurtulus mittbackar och Fenger fick börja på bänken. Mot Kalmar är Jeahze avstängd. Sedan tidigare är Widgren tillbaka, Joel Nilsson har spelat ytterback tidigare och Paulsen kan som vanligt spela överallt. Hur ska vi formera backlinjen mot Kalmar?

Göran:

Jag tycker nog att vi skall starta med Simon som vänsterback, Fenger och Magyar i mittlåset och Kurtulus på högerbacken. Jag anser Widgren vara en säkerhetsrisk bakåt, något som vi inte behöver i nuläget. Joel har intressanta offensiva kvaliteter och passar bättre som ”wingback” än högerback.

Theo:
Sandberg - Magyar - Fenger - Kurtulus.

Hampus:
Sandberg, Kurtulus, Fenger, Joel Nilsson

Mattias:
Jag är mer försiktigt optimistisk till Kurtulus i mittlåset än många andra tror jag. Jag tycker han ser lite för darrig ut för att bilda ett mittbackspar med någon av de andra i de stora matcherna. Dessutom känner Magyar och Fenger varann utan och innan, vilket krävs när vi nu går in i en fas med starkare offensivt motstånd på pappret. Jag ser gärna att Widgren får chansen mot Kalmar. Till höger måste vi fortsätta utnyttja Sandbergs fina form.

Jag vet inte om jag hört om en Bajenmålvakt som hållit fyra raka nollor tidigare. Får Dovin för lite hyllningar?

Göran:

Dovin har gjort det mycket bra och skall förstås hyllas för det. Samtidigt så har vår defensiv varit så bra så att han inte behövt göra så många kvalificerade räddningar. Så jag tycker nog att det är ganska lagom med hyllningar. Hur långt tillbaka som jag än försöker minnas kan jag inte komma ihåg att Bajen hållt nollan i fyra matcher i rad.

Theo:
Dovin liksom hela laget mår säkerligen bra av att hålla nollor men ska vi vara ärliga så har motståndarna hittills inte satt oss på allt för stora prov i den delen. Det är så klart delvis en konsekvens av att försvaret över hela planen fungerar så bra och visst har Oliver gjort några avgörande räddningar men jag väntar ett tag för att stämma in i någon ytterligare hyllningskör.

Hampus:
Nja, än har laget inte satt på så stora hot defensivt ännu, visst att hålla nollan mot Malmö är bra men inget exceptionellt.

Mattias:
Gula bussen bör verkligen hyllas mer. Tycker han har växt för varje match som går och man kan verkligen se hur han älskar det han gör. Självförtroendet är stort och det med all rätt.

Ur askan i elden? Första “svåra” testet avklarat. Bajen har Kalmar borta, AIK hemma och Norrköping hemma innan det är dags för Malmö i cupen igen. Hur många poäng är godkänt på de tre kommande enligt dig?

Göran:

Personligen är jag övertygad om att spelarna gillar mer att spela mot bättre lag än mot sämre. På hemmaplan är vi alltid favoriter och jag är övertygad om minst 4 poäng mot Gnaget och Peking. Kalmar borta är mer svårtippad men jag tror Bajen vinner och tar därmed 7-9 poäng i dessa matcher. Så bra är dagens Hammarby.

Theo:
Kalmar borta och AIK hemma är två matcher som genast ger mig lite magont, kanske främst den förstnämnda. För egen del hoppas jag att vi kommer kunna utmana AIK som hittills inte sett övertygande ut, Norrköping har inte heller övertygat. Jag tror att vi kommer förlora årets första match men förhoppningsvis blir det bara en torsk. 4 poäng är för min del godkänt, 6 är önskvärt.

Hampus:
Personligen tror jag att vi kommer ha störst problem med Kalmar. Bajen brukar vara bra mot Peking på hemmaplan och i derbyt tror jag att vi drar nytta av hemmaplansfördelen och vinner.

Mattias:
Som jag sa tidigare så ska vi kunna ställa höga krav i år. Kalmar är inte dåliga men har några år till innan de är uppe på samma nivå som övriga topplag. Lite överpresterande tycker jag de ser ut att vara. Norrköping har inte heller tuffat igång ordentligt även om de har en ruggigt fin trupp så tror jag vi har ett mentalt övertag mot dem efter vändningen i cupen. AIK är aldrig lätta och derbyn lever sina egna liv. Men jag skulle vara nöjd om vi kommer ur dessa matcher med 7 av 9 poäng.

Jack Holm2022-05-06 10:20:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!