Bekräftade fall av covid-19 i Djurgårdens spelartrupp
Kujovic missar lördagens match mot Kalmar

Bekräftade fall av covid-19 i Djurgårdens spelartrupp

Djurgården meddelade under fredagskvällen att flertalet spelare i truppen testat positivt för covid-19.

Inför lördagens avslutande gruppspelsmatch i cupen mot Kalmar FF har Djurgården drabbats av flera fall av covid-19 i spelartruppen. Till Djurgårdens hemsida säger naprapat Kalle Barrling att man upprättat en kontakt med Kalmar FF och vidtagit nödvändiga åtgärder för att säkerställa att matchen kan spelas som planerat. Djurgården har isolerat de fall som upptäckts hittills men kan komma att vidta ännu fler åtgärder.

Efter att Djurgården informerat Kalmar om läget och vilka åtgärder man vidtagit så enades klubbarna om att matchen skall spelas som planerat. 

I vilken utsträckning eller vilka spelare som testat positivt framkommer ej men sedan tidigare är det bekräftat att Joel Asoro, Peter McGregor, Rasmus Schüller, Isak Hien och Emir Kujovic utöver de långtidsskadade spelarna missar matchen. I Emir Kujovic fall är det bekräftat att det beror på sjukdom men oklart om det rör sig om covid-19. Exakta besked kring hur truppen ser ut kommer under lördagen men klart är att några spelare kommer falla ur truppen och några nya spelare kommer att tillkomma.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-03-05 21:27:00
Author

Fler artiklar om Djurgården