Bekräftat: Pierre Fondin får sparken från Djurgården dam
Pierre Fondin har för denna gången gjort sin sista match som huvudtränare för Djurgården. Här från en av hemmamatcherna på Stockholms stadion. Foto: Nobbes djurgårdsbilder

Bekräftat: Pierre Fondin får sparken från Djurgården dam

Efter den bittra derbyförlusten mot AIK i lördags kom idag beskedet att djurgårdens tränare Pierre Fondin får sparken.

Pierre Fondin kom till Djurgårdens IF från Växjö DFF sommaren 2019, då med huvuduppdraget att rädda kvar klubben i Damallsvenskan. Och det lyckades han och laget med.

Under förra säsongen blev det ytterligare en dramatisk bottenstrid hela vägen till sista omgången där Djurgården besegrade Uppsala och med det säkrade kontraktet.

Men nu när vi kommit halvvägs in i säsongen 2021 går alltså Djurgården och Pierre Fondin skilda vägar.

Såhär säger sportchef Jean Balawo om beslutet till DIF.se:

”Som ett led i våra ambitioner att hela tiden ta steg framåt så behöver vi göra förändringar för att hitta energin igen och fortsätta mot de målsättningar vi haft. Pierre har hjälpt oss en bit på vägen i vår resa men nu behöver vi ta den vidare med nya tankar och andra idéer för att ta ytterligare steg framåt. Jag vill passa på att tacka Pierre för den tid han har haft hos oss och önska ett stort lycka till framöver, summerar Jean”

Vi på Forum1891 vill passa på att tacka Pierre Fondin för denna tiden i Djurgårdens IF, och önska lycka till med framtida uppdrag.

Pontus Larsson2021-08-23 16:22:00
Author

Fler artiklar om Djurgården