”Berätta för dem hur många derbyn han har vunnit”

”Berätta för dem hur många derbyn han har vunnit”

AIK vann söndagens stockholmsderby på Friends Arena med 2-0 mot Djurgården. Efter matchen var det mycket glada miner från hemmalagets spelare men också en och annan gliring. – Be Harris berätta för dem hur många derbyn han har vunnit, sa Sotirios Papagiannopoulos till SvenskaFans i den mixade zonen.

Efter söndagens derbyseger mot Djurgården var det en nöjd Sotirios Papagiannopoulos som mötte SvenskaFans i den mixade zonen. Efter 2 mål i den andra halvleken slutade det med en hållen nolla för AIK.
– Det var ganska enkelt idag, lite gamla AIK-försvarsspel de här två senaste matcherna och det är något vi tränat mycket på, säger Sotte efter matchen.

Vad är det exakt ni har tränat på?
– Vi har pratat inom gruppen att vi verkligen måste få poängen som vi behöver. Det spelar ingen roll om det är bra, fult eller dålig fotboll. Vi ska bara vinna. 

När försvararen får frågan om kontraktet som går ut vid årets slut ber han om att få lägga fokus på dagens vinst. Men han hymlar inte om vad han vill med framtiden.
– Nej, just nu fokuserar vi på matcherna och sen tar vi det därifrån. 

”Jag hann inte”
Hade du velat vara kvar även om ni åker ut i år?
– Jag tänker inte så pass långt. Nu får vi njuta av den här vinsten och sen får vi jobba stenhårt, säger Sotte och lägger till:
– Sen kan du säg till Harris att innan han lär ut en massa ramsor till de nya spelarna så kan han först berätta för dem hur många derbyn han har vunnit.

Han har inte vunnit så många menar du?
– Nej, exakt. Så då kanske han borde tala om det för alla nya spelare. 

Sotte menar att han inte hunnit påpeka detta för spelaren själv, eftersom han inte var sen med att lämna planen efter slutsignal.
– Nej, jag hann inte. Han var ju ganska snabbt av planen, säger Sotte med ett stort leende.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-09-24 18:47:57
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen