2022-10-06 21:00

AA Gent - Djurgården
0 - 1

Spelarbetyg: KAA Gent - Djurgårdens IF
Startelvan inför bortamötet med Gent i ECL.

Spelarbetyg: KAA Gent - Djurgårdens IF

Efter mycket kontrovers på förhand hade till slut ytterligare 800 djurgårdare fått möjlighet att se lagets bortamöte mot Gent på plats i Belgien. Det bjöds på ‘’målvaktströjor’’ samt ett ledningsmål och för den delen ett försvarsspel, som skickade tankarna tillbaka till 2019. Djurgården visade att 0-3 mot Degen inte behöver betyda ett skvatt och sökte sig snabbt tillbaka i vinnarspåret. 

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
Några höjda ögonbryn var det nog när startelvan släpptes och JWZ fanns med istället för Vasyutin. Debuten i Europa Conference Leagues huvudrunda sköttes med bravur då målvakten stod för flera fina insatser, samt tog alla de skott han skulle ta. Utöver detta fördelade han som vanligt mycket bollar med sina enorma utkast. För dagen kan inte sägas att det var många felbeslut från Jacobs sida. Stor pondus i kassen!

Piotr Johansson - 3
Stod för en bra insats idag, även om han fortfarande känns som den svaga länken i backlinjen när Pierre Neurath Bengtsson ersätter Elias Andersson. Positionsspelet och självklarheten i brytningarna saknas fortfarande, men idag tar högerbacken igen det med flera fina aktioner offensivt. Bland annat frispelade han Magnus Eriksson som kunde slå in bollen till Edvardsen, även om dennes avslut gick utanför. 

Hjalmar Ekdal - 3
Skötte tillsammans med Danielson Gents Cuypers, som försökte smita förbi i djupled gång efter gång, på ett bra sätt. Djupledslöpningarna såg farliga ut flera gånger men de ledde aldrig till några riktigt svettiga lägen. Kom till ett fint läge på hörna där nicken dessvärre gick ganska långt över mål. Stod i stort för en fin mini-comeback och bidrog till ett försvarsmässigt väldigt fint Djurgården. 

Marcus Danielson - 4
Såg inte helt opåverkad ut av insatsen sist då mittbacken idag, även om inga misstag begicks, kändes lite mindre självklar i sina aktioner försvarsmässigt. Det ska inte tolkas som kritik, utan snarare att hans pondus annars är en mycket fin egenskap. Med det sagt måste såklart nämnas hur han spräckte årets nolla genom en löpning på hörna som bara kan liknas med Djurgården anno 2019. Mycket fint mål och stark insats i övrigt – kanske lite snäll 4:a men förtjänar någon den är det Danielson. 

Pierre Neurath Bengtsson - 3
Kom förbi på kanten några gånger om, men inte på ett sätt där vänterbacken riktigt oroade målvakten i motståndarlaget. Han var ett säkert passningsalternativ, oavsett om det fanns möjlighet att löpa längs kanten eller om han fick komma in i planen. I försvarsspelet stod han alltid rätt och gjorde en fin insats där vänsterkanten säkrades upp bättre än med Elias Andersson.

Hampus Finndell (ut 84) - 3
Dagens match var kanske inte den där Finndell stack ut som mest, vilket tyder på hans fina uteckling under säsongens gång. Han drev upp bollen och fördelade den fint i kontringslägen, även om det inte gav något konkret i målväg just idag. Även i försvarsspelet var Finndell som vanligt duktig, inte minst som understöd till den pressande trion i anfallspositionerna. 

Rasmus Schüller (ut 90) - 3
Såg ut att trivas mycket väl på planen idag och bidrog enormt mycket, som vanligt, i försvarsspelet. Även på små ytor såg Schüller fin ut och det var inte många gånger som han inte fick med bollen ur pressade situationer runt halvplan. Europamatcherna verkar vara Schüllers grej.

Magnus Eriksson - 4
Slog flera fina hörnor där en gick till en helt fri Marcus Danielsson, som kunde trycka in ledningsmålet i den första halveken. Domderade som vanligt på mittfältet, stod för många fina aktioner och passningar. Precis som man vant sig vid skapade "Mange" många frisparkar för Djurgården och var resolut även i försvarsspelet. Kaptenen visade återigen vilken ledare han är, och var dessutom den som de facto skapade i stort sett alla Djurgårdens lägen. 

Joel Asoro (ut 84) - 2
Visade att han vill så otroligt mycket, precis som brukligt, och visst hade han en del fina aktioner. Däremot kom han inte riktigt loss och såg ut att ha vissa problem med Torunarigha i Gent-försvaret, som såg ut att ha lite extra koll på den snabbe yttern idag. Kämpade på bra i försvaret och var hungrig på att vinna boll. Tråkigt gult kort men känslan var att Asoro inte hörde signalen innan han sköt. 

Victor Edvardsen - 2
Blev tyvärr ganska osynlig då Djurgården förlitade sig mycket på Asoros löpningar och de fasta situationer som kunde vaskas fram. Med det sagt var han alltid spelbar och underlättade mycket för sina lagkamrater. Blockerade löpvägar för Gent-försvararna och skapade fri väg fram för Danielson vid 0-1. 

Haris Radetinac (ut 71) - 2
Pressade, krigade och gick alltid in 100-procentigt i situationerna. Haris löste flera viktiga frisparkar och satte tydligt respekt i motståndarna som, oavsett nivå på liga tydligen, verkar ha stora problem med att hantera åldermannens presspel. 

---

Gustav Wikheim (in 71) - 2
Wikheim med förflutet i Gent, liksom Mange, stod för ett par fina löpningar och kombinerade sig fram med Edvardsen så gott han kunde. Snodde åt sig bollen, vilket däremot inte ledde till mycket.

Jesper Löfgren (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Emanuel Banda (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Besard Sabovic (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Jakob Woll2022-10-06 23:28:00
Author

Fler artiklar om Djurgården