Betyg efter att Peking är klara för kvartsfinal!
Han vet var målet är!

Dramatiken var det inget fel på denna kalla kväll på Studenternas. Fullt ös åt båda håll, det hade mycket väl hade kunnat sluta 4-4 istället för 2-2. Duellerna mellan Totte, Mitov och Castegren var både dråpliga och matchavgörande. De kommer nog att diskuteras på nästa Bali-semester! Men det är långt till semestern, till helgen väntar MFF borta och det var så klart en nitlott. Men ska IFK slå Malmö så är det kanske i mars månad det ska ske, innan MFF spelat ihop sig och kommit i gång på allvar.

Oscar Jansson  5
En av Oscars bättre matcher i Peking. Står för flera matchavgörande räddningar och kan inte lastas för något av målen. Han verkar ha mått bra av konkurrenssituationen med David Andersson.

Daniel Eid  3
Tuff match för Eid som trots allt kämpar till sig en trea i betyg. Hinner inte med i sidledsförflyttningen vid 1-1 målet och är nära att dra på sig en straff till Sirius. På pluskontot: delaktig i det sena ledningsmålet.

Max Watson  5
Matchens bästa IFK:are! Räddar på mållinjen, nickar bort 1000 inlägg. Resolut.Stabil. Känns som den mittbacksgeneral hela IFK-familjen har längtat efter. Jag tror jag är lite kär, och det har jag nog inte varit sedan Lauritsens-dagar!

Anton Eriksson  4
Borde ha gjort 2-0 i slutet av första halvlek men ska ju mestadels bedömas för sin insats i defensiven, där var han riktigt stark. Står bl.a. för en grym brytning i straffområdet, där det med stor sannolikhet blivit mål annars.

Yahya Kalley  5
En kanoninsats av Kalley, som även fick beröm av Sirius-publiken "Han nummer 14 skulle vi ha i vårt lag", hördes från bänkraden ovanför mig. Det var troligtvis Kalleys snabbhet som fick duktiga Jocke Persson att byta kant i andra halvlek. Hade flera fina offensiva räder och var stark i defensiven.

Dino Salihovic  3  (ut 79)
Blandade och gav. Började med att drälla med bollen, vilket var nära att straffa sig. Och på tal om straff borde kanske Sirius haft en sån när Dino var något brysk inne i straffområdet. Han stod dock även för många bra pretsationer under matchen. Bl.a. riktigt fina offensiva passningar i minut 40 och 55.

Ture Sanderg  3
Började även han med en del slarv men spelade upp sig och har en skön förmåga att inte verka stressad utan behålla lugnet och spela enkelt. Blev tidigt varnad då han tog ett befogat gult kort i samband med en farlig kontring och spelade sedan klokt för att undvika att bli utvisad.

Carl Björk  3  (ut 79)
Gör en helt okej match. Drev fram med bollen i många bra lägen men har fortsatt svårt att få till någon slutprodukt.

Vito  3  (ut 79)
Som vanligt har jag få anteckningar efter Vitos namn när matchen ska summeras. Har inte mycket boll och syns inte mycket heller i den här matchen. Men sin vana trogen levererar han poäng, fin assist till 1-0!

Laorent Shabani  4  (ut 90)
En av de som var mest involverad i spelet i första halvlek. Bra inlägg, driver boll och dribblar men ibland skulle han behöva passa till medspelare som står på en fri yta lite snabbare.

Totte Nyman  5
En stark insats av Totte som vanligt. Så otroligt smart vid målet han gör. Castegren går nog fortfarande och undrar vart Totte tog vägen! Har två frilägen, så visst borde han gjort iaf ett mål till. Alltid fascinerande att se hur mycket spring det finns i dom där benen och vilket fighterhjärta det bor i den där kroppen.

Isak S, Bolma, Baggesen och Amadeus spelade för kort tid för att betygsättas. Det gjorde även Islands-Isak men ett stort plus till honom för hans snygga och viktiga mål!

Kvartsfinalen mot MFF kommer att spelas i Malmö på söndag 10 mars, matchstart 16.00.

I en eventuell semifinal möter IFK BP eller Halmstad på bortaplan lördag 16 mars 15.00