Betyg efter förlusten borta mot Tvååkers IF
Isak P var en av få som inte underpresterade idag.

Betyg efter förlusten borta mot Tvååkers IF

Det var en trist och frustrerande historia som utspelade sig på Övrevi IP i Tvååker. Senast lagen mötte varandra var det IFK som vände underläge till ledning - denna gång var det ombytta roller.

Inledningsvis var matchen ännu oviss, och runt matchminut tio såg det rent av lovande ut för IFKs del. Det var en sekvens av energi och tempo från det vitblåa laget och andan de plötsligt fyllts av ledde slutligen fram till en frispark just utanför motståndarnas straffområde. Dock skruvades den utanför av Gerson. Angående fasta situationer var de många som inte höll måttet, vilket var talande för dagens prestation. 

I matchminut 35 slog Thern just en misslyckad frispark som i förlängningen ledde till en farlig kontring för Tvååker där Isak tvingades leverera, sin vana trogen, en frilägesräddning. Oavsett lagets dom kan inte målvakten beskyllas för att ha underpresterat idag. 

Simon Thern är en dribblingsstark mittfältare som är skicklig på att transportera boll och gjorde så exemplariskt vid 0-1-målet. Han drev bollen kontrollerat i hög fart innan han med perfekt tajming släppte ut den till Bergmann Johannesson på vänsterkanten. Denne spelade mot bortre stolpen där Carl Björk hade fri väg att peta in bollen efter att målvakten varit på den.  

Detta skulle dock bli det sista glädjeämnet för dagen. Efter Pekings ledningsmål rann all form av kvalitét ur laget - när det borde varit tvärtom - och det var ingen som lyckades höja prestationsnivån efter det. Skedet mellan de två första målen var trögt och intetsägande från IFKs sida. 

Den första halvleken följdes av en andra där egentligen ingen kom upp i nivå för att uppnå godkänt betyg. Detta var en mycket frustrerande dag för oss kamrater. 

Det finns spännande potential i truppen vi står med idag men det är fortfarande en chansning att satsa på den. Det är ont om beprövad rutin i dagsläget. Vad beträffar gruppens andra match slog Falkenberg Halmstad med 1-0, vilket innebär att huruvida IFK ska gå vidare till slutspel eller inte blir en målskillnadsaffär i sista gruppspelomgången. 

5 = landslagsklass

4 = mycket bra

3 = bra

2 = godkänd

1 = underkänd
 
ISAK PETTERSSON, 3 - Som det ser ut just nu står denna kille för i princip en frilägesräddning per match, och idag var inget undantag. Han var en av få - kanske den enda - som kunde kliva av Övrevi IP med hedern i behåll. Förutom friläget var Isak på god väg att förhindra 2-1-målet, om bara hemjobbarna brytt sig om returen.  

LARS KROGH GERSON, 1 - Lasse krigade på i defensiven och delade ut en minnesvärd flygtur till Struski-Persson i en 50/50 duell. Har dock svårt att bidra framåt från högerbackspositionen. Är lite väl långsam och slår svaga inlägg, han hör enligt mig hemma centralt varifrån han frispelade Björk med en fint avvägd djupledsboll. 

HENRIK CASTEGREN, 1 - Stod som kapten för dagen men misslyckades med att leda sina mannar till seger. Gjorde sig inte skyldig till några större fadäser individuellt, men var delaktig i att släppa in två mål mot Tvååker vilket inte är godkänt.  

RASMUS LAURITSEN, 1 - Borde satt dit 0-2 vid en fast situation men prickade stolpen, istället lät han 1-1-målet ske. En djupledsboll slagen från kanten högt upp i plan tilläts rulla förbi dansken fram till Jakob Adolfsson som överlistade en ensam Isak. En koncentrationsmiss som ledde till insläppt mål. 

CHRISTOPHER TELO, 2 - Telo var pigg och delaktig under den första halvleken då många, för att inte säga de flesta, anfallen gick via vänsterbacken. Även om han försvann under andra halvlek är känslan att han är truppens bästa ytterback. 

***

MANASSE KUSU, 1 - Hade idag en mer framflyttad positition på det inre mittfältet och påminde om en tia. En positionen som kändes skräddarsydd för Sema den dag han kommer tillbaka in i startelvan. Manasse gjorde inte bort sig längre fram i banan men skapade egentligen inga situationer att tala om. Utbytt i minut 82. 

SIMON THERN, 2 - Hade en bollvinst på mittplan varifrån han sedan satte Levi i ett bra skottläge, visade även prov på bra driv med boll innan han i rätt läge släppte ifrån sig bollen till Bergmann Johannesson vid 0-1. Glimtar till ibland med aktioner som vittnar om individuell kvalité, men håller likt laget inte tillräckligt hög nivå för närvarande. 

ANDREAS BLOMQVIST, 1 - Inledde matchen bra med mycket bollinnehav i en sittande mittfältsroll och fördelade bollen fint vid ett par tillfällen, men han förändrar sällan matchbilder på egen hand. Det krävs att laget är bra för att han ska vara det. Visar likt Thern smakprov på individuell kvalitét men det räcker föga. 

***

ISAK BERGMANN JOHANNESSON, 2 - Det här var en match där anfallstrion i allmänhet inte uträttade något av större värde. Isak var dock den som bidrog mest och var inblandad i en del kombinationer på sin vänsterkant, bland andra med Telo. 

CARL BJÖRK, 1 - Var egentligen anonym matchen igenom och saknade skärpa när det gällde, förutom då han inte kunde missa. Fick visserligen inte jättemycket att jobba med från mittfältet och är fortsatt Norrköpings enda målskytt (2) i Svenska Cupen. 

JONATHAN LEVI, 1 - Fortsatte att försöka och försöka fram till det att han ersattes av Fransson. Försöken ledde dock inte fram till mycket mer än bolltapp och felpass, med undantag för något hotande inlägg. Frustrerande match för yttern, och för oss. 

***

ALEXANDER FRANSSON, 2 - Den ordinarie kaptenen kom in i matchminut 72 med uppdraget att ändra matchbilden. Den omöjliga uppgiften gick dessvärre inte att utföra, men det går inte att klandra Alle för förlusten. Skadan var skedd redan innan han sprang in på planen.
 
IAN SMITH - Lyckades inte uträtta några större underverk under den tid han var på planen, men snabbheten han bidrar med på kanten är välkommen och jag ser gärna att han får fler minuter. Spelade bara tio idag varför han inte får något betyg.

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2020-03-01 17:07:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås