Betyg efter förlusten mot Sirius
Deppigt i IFK efter förlusten mot Sirius

Trots att IFK tog ledningen i första halvlek får man tillslut lämna Östgötaporten helt utan poäng. Ett vasst Sirius kunde vända och vinna och IFK är aldrig riktigt nära att få in en kvittering på slutet. Matchens slutresultat skrevs tillslut till 1-2.

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

Pettersson 3
Får mota ett par bollar tidigt utan att behöva förta sig allt för mycket. Gör dessutom ett par bra utrusningar med fin tajming. Svårt att klandra Pettersson för 1-1-målet då bollen styr på en IFK-försvarare på vägen. Står för ett par vassa räddningar i andra halvlek som håller kvar IFK i matchen. Hade möjligen kunnat styra bort returen som resulterar i 1-2-målet på ett bättre sätt. Svag trea.

Wahlqvist 2
Möter tufft motstånd på sin kant i form av Vecchia och Björnström. Hamnar lite på efterkälken stundtals och Sirius kommer till en hel del inspelslägen på sin vänsterkant. Svår match för Wahlqvist.

Gerson 2
Gör absolut inte bort sig på sin nya position i backlinjen. Ser ut att vara synkad med Dagerstål och får förtjänstfullt bort Sirius försök till inspel centralt. Får ta steget ut på vänsterkanten när Binaku byts ut och IFK ställer om till 4-4-2.

Dagerstål 3
Tycker Dagerstål gör det bra i det centrala försvaret. Är vaken på Sirius omställningar och gör, som vanligt, ett par offensiva utflykter som bir halvfarliga. Svag trea.

Binaku (ut 62a) 2
Okej insats utan att glänsa. Klarar sig hyfsat i defensiven och försöker även fylla på offensivt. Samarbetet med Haksabanovic ser ut att funka okej. Styr oturligt in 1-1-målet. Får det tuffare i andra halvlek när Sirius byter in pigge Shabani på den kanten. Byts ut tidigt i andra.

Levi 2 (ut 79e) 2
Jätteläge till 1-0 tidigt. Skjuter hårt rakt på täckande försvarare i Sirius istället för att placera in bollen. Är delaktig i spelet men det vill sig inte riktigt i de avgörande lägena idag.

Thern 2
Osynlig stora delar av matchen liksom mittfältskollega Fransson. Höjer sig något mot slutet när IFK går över till ett rent 4-4-2. Kan mer.

Fransson 1
Väldigt osynlig matchen igenom. Ser tung ut. Ej godkänd idag.

Castegren 2
Hörs mycket och tycks väldigt bekväm i sin defensiva mittfältsroll. Naturlig ledare på planen. Får ta steget ner i backlinjen när IFK jagar kvittering i andra halvlek. Står för ett rejält felpass i mitten av andra som ger Sirius ett jätteläge att punktera matchen.

Haksabanovic 3
Jobbar stenhårt i defensiven men har fortsatt svårt att hitta rätt framåt. Dribblingarna funkar inte riktigt så bra som tidigare på säsongen och skotten har inte samma precision. Mer synlig i slutet av matchen när han kan släppa det defensiva ansvaret lite mer. Får därför en svag trea.

Nyman 3
Sätter 1-0-målet på typiskt skyttekungsmanér. Får tag i bollen i straffområdet och är klinisk i avslutet. Har något mer halvläge men blir stundtals lite för ensam på topp. Samtidigt är Sirius duktiga på att neutralisera Tottes offensiva löpningar. Utses, i svag konkurrens, till dagens IFKare.

Almqvist (in 62a) 2
Piggt inhopp. Har ett par halvlägen men är aldrig riktigt nära att få in den.

Summerande tankar
Tycker man kan se på matchen på två sätt. Först och främst så ska IFK självklart kunna göra en bättre insats på hemmaplan och komma till fler skarpa lägen. Idag har man oerhört svårt att få in bollar i straffområdet som faktiskt hotar Sirus defensiv.
Samtidigt bör det poängteras att Sirius gör, från sitt perspektiv, en nästan perfekt match. Precis efter att IFK tar ledningen får man in en så oerhört psykologiskt viktig (och turlig) kvittering. Det ger energi till laget och i starten av andra halvlek är Uppsalalaget klart bättre. Helt logiskt kommer därför även 1-2-målet cirka 10 minuter in i andra halvlek. Istället för att backa hem med hela laget och ge bort initiativet till IFK lyckas man sen balansera en stabil defensiv med vassa kontringar. IFK är i ärlighetens namn aldrig riktigt nära att hota på slutet (saknar redan Lauritsen i dessa lägen) och Sirius vinner tillslut helt rättvist.