Betyg efter IFK:s förlust
Defensiven fick jobba hårt men det räckte inte hela vägen.

Betyg efter IFK:s förlust

IFK Norrköping ledde matchen länge, men var också tillbakapressade under långa stunder och kunde inte stå emot matchen ut. IFK skapade för få chanser och hade för lite eget spel. Det hade kunnat räcka, men ärligt talat så var det ingen bra insats.

Spelarbetyg:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass


Oscar Jansson 3
Stod för många räddningar där ett par var av den svårare sorten. Men fick inte undan bollen ordentligt vid 1-1 och även om det var en svår situation så kunde han kanske löst det på annat sätt. Såg länge ut att bli matchhjälte men det föll.

Daniel Eid 2
Otroligt ojämn och trots mängder med lägen att slå inlägg så var slutprodukten väldigt svag. Någorlunda okej i defensiven men borde gjort sig större när han skulle täcka avslut vid 1-1.

Marco Lund 3
Stabil i det mesta, förutom när han slog hål i luften istället för bollen och var nära att ställa till det.

Anton Eriksson 4
Fick agera spelfördelare och slå många långa uppspel i brist på andra alternativ på mittfältet. Stångades och var allmänt jobbig att möta. Utses till bästa IFKare!

Marcus Baggesen (ut 80) 2
Hade det svårt med uppspelen då ytorna var begränsade och pressen hög. Fick till en bra offensiv löpning men borde valt att spela till Lind istället för Sigurdsson i det läget. Okej defensivt.  

Arnor Traustason 3
Kom till ett par avslut där det ena var ganska bra. Försökte hitta kreativa lösningar och var bäst på IFK:s mittfält. Var delaktig i 1-0 i och med att han gick upp för att nicka bollen. Men oturlig när han var sist på bollen vid 1-2.

Jesper Ceesay (ut 80) 3
Drog på sig en tidig varning och såg inledningsvis ut att ha svårt att stänga ner ytan framför backlinjen. Växlade upp i den andra halvleken och hittade mer rätt.

Vito Hammarshöj-Mistrati (ut 61) 2
Var osynlig under långa stunder och hittade inga ytor på det kompakta mittfältet. Tog det defensiva jobbet men fick ut väldigt lite offensivt.

Viktor Lind (ut 80) 3
Viktigt jobb med att vinna tillbaka bollar men var uddlös i offensiven. Växte under matchens gång och såg ut att få mer självförtroende men det lilla extra saknades.

Arnór Sigurdsson (ut 80) 3
Inte helt förvånande så var det Sigurdsson som satte en frispark från 30 meter till 1-0. Hade svårt att hitta ytor att agera på och togs hårt. Tappade ork på slutet och var kanske lite hämmad av tidigare skadan?

Totte Nyman 3
Fick väldigt lite att jobba med och agerade mest bollmottagare eller fick jaga boll.

Inbytta:
Laorent Shabani (in 61) 2
Byttes in i ett skede där IFK var tillbakapressade .

Kristoffer Khazeni (in 80)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Yahya Kalley (in 80)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Jacob Ortmark (in 80)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Andri Lucas Gudjohnsen (in 80)
Spelade för kort tid för att betygssättas. 


 

Jonathan Hanell Didriksson2023-05-22 22:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås