Betyg efter IFK:s kollaps

IFK Norrköping kom till matchen med skador på viktiga spelare och det blev inte bättre när både Agardius och Traustason också åkte på skador i första halvlek. IFK började matchen bäst men Sirius fick in två mål på två tillfällen och därefter föll IFK ihop och Sirius kunde enkelt spela av resten av matchen. I halvtid speglade resultatet inte matchbilden, men i andra halvlek hade IFK verkligen ingenting! Sirius var totalt sett bättre.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 1
Första målet satt stenhårt rakt upp i krysset och var inte mycket att göra på. Det andra tycker jag är svårt att avgöra då hela situationen känns så märkligt rörig. Men helhetsintrycket är att insatsen inte var godkänd.

Godswill Ekpolo 2
Tillbaka i startelvan i och med Linus skada och inledde med en del bra offensivt. Var väl den som skapade matchens bästa chans när han fick ett jätteläge men avslutet gick rakt på Vaiho i målet.

Marco Lund 1
Kändes osäker hela matchen och drog bland annat på sig en klantig frispark strax utanför straffområdet. Inger varken lugn eller förtroende på långa vägar.

Anton Eriksson 1
Lika osäker och passiv som sin mittbackskollega.

Viktor Agardius (ut 22) -
Det är en minst sagt oturlig säsong för Viktor som drog på sig en vadskada efter tjugo minuter. Innan skadan såg det ganska lovande, men med den korta speltiden ges inget betyg.

Daniel Eid (ut 71) 1
Hade en offensiv utgångsposition men skapade egentligen ingenting. När han fick inläggsläge tog det för lång tid vilket gjorde det enkelt att försvara bort.

Jacob Ortmark 2
Började piggt och var en av de bättre inledningsvis, men tappade likt resten av laget. Fick väldigt mycket smällar men krigade på.

Ari Skulason (ut 46) 1
Hade som vanligt en defensiv mittfältsroll och skötte det skapligt. Var dock väldigt passiv vid 0-1 och blev utbytt i halvtid för att få in mer offensiv kraft.

Laorent Shabani (ut 72) 2
Utmanade med fart från sin vänsterkant flera gånger och var ett av IFK:s få offensiva hot, även om slutprodukten inte alltid satt. Men stod för ett fint inspel till Ekpolo som kunde ha resulterat i mål.

Arnor Traustason (ut 42) 2
Startade i vad som såg ut som en offensiv roll från det centrala mittfältet där han rörde sig över stora ytor. Försvann från spelet i mitten av den första halvleken innan han slog till med en bra frispark. Utbytt på grund av skada.

Jonathan Levi 1
Fick agera central anfallare till en början i Tottes frånvaro, vilket inte fungerade. Brände en straff i ribban när IFK hade chans att ta sig in i matchen igen. Behöver visa mer i den här typen av matcher.

Inhoppare:

Egzon Binaku (in 22) 1
Fick en straff med sig efter en fin offensiv intention, men i övrigt var det inte mycket som imponerade.

Fritios Hellichius (in 42) 1
Slarvig i passningsspelet och erbjöd inte mycket spelmöjligheter.

Andri Gudjohnsen (in 46) 1
Inte en helt lätt situation att hoppa in i och fick inte många bra lägen att jobba på. Men skapade inte heller något på egen hand och var slarvig med boll. En hyfsad nick på mål i slutskedet höjer inte upp betyget.