Betyg efter tävlingspremiären mot HBK
Björk firar sitt första mål i IFK-tröjan

Betyg efter tävlingspremiären mot HBK

IFK gjorde det som förväntades och kammade hem alla tre poängen från dagens tävlingspremiär mot Superettanlaget Halmstad i Svenska Cupens gruppspel. Spelet i sig önskade en hel del mer att önska, men som det gamla grekiska ordspråket lyder: ”en seger är alltid en seger, speciellt en vindpinad söndag i februari”.

I hemmalaget var det få spelare som stack ut, samtidigt som ingen egentlien gjorde bort sig. Nyförvärvet Levi tog för sig i andra halvlek samtidigt som Isak dominerade på sedvanligt sätt mellan sina stolpar.
 
5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd
 
Pettersson 3
Omutlig som vanligt. Riktigt fin räddning när han kommer ut snabbt på ett friläge efter 30 min. Ständigt spelbar för sina försvarare och står även för ett par väl avvägda långbollar som leder till vassa omställningar.
 
Gerson 2
Slår bort ovanligt mycket bollar inledningsvis. Har svårt att komma till sin rätt som högerback eftersom han saknar den riktigt vassa förmågan att komma runt på kanten. Tror både Gerson och IFK hade dragit nytta av att spela Lasse på en mer central position.
 
Castegren 2
Fullt godkänd insats av Castegren. Gör det han ska och är duktig på att styra sin medspelare. Ser mer synkad ut tillsammans med Lauritsen i denna match jämfört med träningsmatcherna tidigare på säsongen.
 
Lauritsen 3
Den enda i IFK som spelade i T-shirt och shorts. Inte helt förvånande. Varnad tidigt och blir avblåst för hands när han petar in en boll i mål efter en hörna. Som vanligt omutlig i luften och en pådrivare av rang. Svårt att inte gilla Rasmus.
 
Binaku 2
Svag tvåa för Binaku. Känns allt för obekväm med bollen för att det ska se riktigt bra ut. Slår bort en del till synes enkla passningar och verkar inte alltid ha helt kontroll på sig själv och sina motspelare. Saknar förmågan att utmana sin motspelare på kanten vilket gör att IFK sällan kommer till inspelslägen. Håller inte allsvensk klass idag även om han höjer sig något mot slutet.
 
IBJ (ut 61a) 2
Delaktig i ledningsmålet när han serverar Björk till 1-0. Gör inte på något sätt bort sig men har det (inte helt oväntat) lite tufft fysiskt på mittfältet vilket gör att Halmstad får vinna lite för mycket boll centralt. Har svårt att se att IBJ ska vara ordinarie på mitten i år, även om det säkert lär bli en del inhopp.

Thern 3
Svag trea för Thern. Driver upp fint med bollen ett par gånger och står för ett par fina passningar som sätter medspelarna i bra lägen. Spelar med lite väl små marginaler i mitt tycke och håller på att ge bort ett jätteläge till HBK i slutet. Ändå en insats som lovar mer.
 
Blomqvist (ut 78e) 2
Tar ett stort defensivt ansvar på mitten och lyckas ganska hyfsat i den rollen. Gör ett par viktiga brytningar och är delaktig i en ett par omställningar framåt. Kan dock mer.
 
Levi 3
Aktiv och delaktig i spelet speciellt i andra halvlek. Väldigt lik DMK i sin spelstil då han ofta söker sig inåt i banan för att komma till skott med sin vänsterfot. Det där lilla sista saknas idag men känns spontant som en värvning som kan bli riktigt bra på sikt. Borde nog utnyttjat något av sina lägen bättre. Utses trots det till dagens IFKare.

Björk 3
Rullar säkert in 1-0 efter en jättebjudning från HBK-försvaret. Första tävlingsmålet i IFK-dressen. Kul för Björk som sett vass ut på försäsongen. Höjs ett betygsteg tack vare målet.

Haksabanovic 3
Tekniskt briljant som vanligt även om han inte känns riktigt lika överlägsen idag som under försäsongen. Står för några fina passningar och är nära att rinna igenom HBK-försvaret ett par gånger. Blir sånär målskytt i andra halvlek men bollen studsar ribba och ut.

Totte (in 61a) 2+
Piggt inhopp. Gör ett par fina löpningar och får sånär ett drömläge när Haksabanovics pass fastnar på en sista framstörtande HBK-försvarare. Känns som att Levi-Totte-Sead kan bli en riktigt giftig trio framåt i år.
 
För den nyfikne kan jag också meddela att Fjoluson var på plats för att se dagens match, detta trots att hans Krasnodar idag spelar träningsmatch mot Rostov. Behöver ju egentligen inte betyda någonting alls, men ändå en intressant iakttagelse.
Redan imorgon är det dags för nästa drabbning för IFK. Åtvidaberg står då för motståndet i en träningsmatch där Peking lär ställa upp med ett ganska B-betonat lag. Matchen spelas på Kopparvallen 18.30 imorgon måndag.
 

Joel Bertilsson2020-02-23 17:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås