Betyg från BK Häcken - IFK Norrköping måndagen den 18 oktober 2021

Helt plötsligt och helt omotiverat dyker vår vän Kråkan upp igen och kör inte bara ner i diket utan blir dessutom totalkvaddade av den häck som stod i vägen! Jag har sett på IFK live sedan 1964 och jag kommer ihåg överkörningen i sista matchen 1963, också i Göteborg, med 6-0. Skillnaden var då att IFK redan var klara mästare medan vi nu trodde att vi skulle kunna bli det. Jag har väldigt svårt att se ett lag som presterar så här bli mästare.

Häcken visade nu hur IFK kan kläs av in på bara kroppen och gjorde det med 5 mål på en halvlek, kan de vara någon form av rekord? Dessutom skämde två individer i den tillresta klacken ut sig inför TV-kameror och de resterande 2000 på läktarna. Dessbättre gjorde SLO ett snabbt och rådigt ingripande som stoppade värre händelser.

Häcken sa innan matchen att de hade haft en bra träningsvecka och visade upp det också. Vad IFK har pysslat med sedan Bajenmatchen vet jag inte, men det verkar inte ha varit en bra träningsvecka i alla fall.

Första halvlek var ganska ordinär. När lagen kom ut till andra halvlek så hade de haft bra perioder under olika delar av halvleken och det kanske t.o.m. var så att IFK ledde på poäng. Att andra halvlek skulle bil en av de värsta i IFKs historia var det nog ingen som förväntade sig. Ännu mindre att de skulle göra ytterligare ett självmål för andra matchen i rad, vad är oddset för detta?
Andra halvlek kändes som om det var en anfallande IFKare mot 5-6 försvarande Häckenspelare medan det nästan var tvärtom med 4-5 anfallande Häckenspelare mot för få försvarande IFK-spelare

Men nu vet vi att det hände och att sätta betyg efter en sådan kollaps känns lite meningslöst för att inte tala om Matchens lirare?

Oscar Jansson
 - 2 Ett självmål och en mur som duckar för bollen förklarar två av målen. Ett skott uppe i krysset förklarar ett tredje, en fri Häckespelare ett fjärde och ett välplacerat skott vid stolproten det femte.

Linus Wahlqvist - 1 gjorde inte någon av sina bättre matcher, vrider på sig så att frisparken går genom muren, och ingår i den backlinje som släppte 5 mål

Henrik Castegren - 1 självmål och ingår i den backlinje som släppte 5 mål

Marco Lund - 1 hade lite svårt vid två av målen och ingår också i den backlinje som släppte 5 mål

Abdulrazaq Ishaq - 2 blev utbytt innan raset kom och kämpade och slet som vanligt.

Alexander Fransson - 2 hade ett av de få skotten på mål. Vek av med överkroppen vid frisparksmålet.

Viktor Agardius - 1 var rätt osynlig och fick inte till några inlägg.

Jonathan Levi - 2 det kanske blev lite väl mycket av den gode Levi, han springer och dribblar till det bara blir alltför många Häckenspelare omkring honom, hade betygen satts i halvtid så hade det blivit högre. För sin första halvlek och i brist av konkurrens av andra blir han Matchens lirare.

Samuel Adegbenro - 1 hade det svårt och var inte i närheten av några reella målchanser idag

Carl Björk - 1 behöver få flera löpbollar att jobba med, han är inte den tekniker som dribblar sig genom ett helt försvar.

Ari Skulason - 1 har ju varit på landslagsuppdrag och spelat en match.Men det förklarar inte dagens prestation.

Christoffer Nyman  - 2 ingen Totteeffekt idag och det är inte rimligt att räkna med efter ytterligare en lång skadefrånvaro. Behöver dessutom få bollar att jobba med. Blir inte så mycket av den varan när mycket av passningsspelet går i sidled.

Christoffer Telo - spelade för kort tid för att betygsättas.
Det bästa med den här matchen är att den är slut. Nu väntar AIK borta i nästa match och är vi inte bättre i den så är nog säsongen över om vi förväntar oss en topp treplacering.