Betyg: Han var bäst i IFK mot Häcken
Hit men inte längre. IFK fick nöja sig med kvartsfinal i årets upplaga av Svenska Cupen.

Betyg: Han var bäst i IFK mot Häcken

IFK Norrköping åkte ur Svenska Cupen efter 2-3 mot Häcken i kvartsfinalen. Här är våra betyg på IFK:s spelare i förlustmatchen.

Efter lite missförstånd på redaktionen kommer spelarbetygen från gårdagens match först nu. Detta får vi be om ursäkt för. Men här är i alla fall vår syn på hur IFK:s spelare presterade mot BK Häcken.

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Utöver målen utsattes han inte för så många svåra skott egentligen. Tog de bollar han skulle och gjorde en stabil insats. Dessvärre släppte han in tre mål ändå. Vid det första målet fick Oscar Jansson foten på bollen och var nära att styra den utanför, men lyckades inte. De andra två målen kändes otagbara, så Oscar kan inte lastas för något av målen.

Linus Wahlqvist 2
Den i trebackslinjen som var bäst. Han har tagit en större roll den här säsongen med mycket ansvar, framför allt i uppspelen. Involverad i mycket av passningsspelet. Var ganska bra även bakåt. Slog en snöplig felpassning som sedan ledde fram till Häckens 3-2-mål. Det drar ner betyget från en trea till en tvåa.

Theodore Rask 2 (ut 70)
Unge mittbackstalangen fick chansen från start för första gången i en tävlingsmatch. I stora drag fortsatte han på den inslagna vägen, med ett bra lugn och fin spelförståelse. Tyvärr hade han dock tufft att hantera Häckens fysiska och smarta anfallare Alexander Jeremejeff. Theo vann en hel del dueller mot Jeremejeff, men vissa gånger blev han överlistad. Det som ligger kvar på näthinnan är Häckens 1-1-mål, där Rask helt missbedömde situationen och blev bortvänd. I övrigt kan inte Rask lastas för något av målen egentligen. Har mycket potential men behöver mer tid för att komma in på den här höga nivån.

Marco Lund 2 (ut 70)
Hamnade helt fel vid Häckens 2-1-mål, då han tappade bort Tobias Heintz ute på kanten. Såg ganska ostadig ut även i övrigt och hade en tuff match. Kommer nog bli bättre och bättre när han kommer in i laget, men har inte haft en helt övertygande start.

Henrik Castegren 2 (ut 87)
Fick spela på en ovan position som höger wingback. Överlag tycker jag ändå att Castegren skötte det bra. Han anpassade sig efter sin nya roll och var på rätt plats. Involverad ganska mycket offensivt och fick en gång bollen i bra läge. Det hade han kunnat förvalta bättre. Helt okej match i en ovan position, men tappade bort sig helt vid Häckens 3-2-mål.

Alexander Fransson 4
Den ”gamla” Alexander Fransson är tillbaka. Oj så självklar och dominant han såg ut mot Häcken. Styrde och ställde både med och utan boll. Bra i duellerna och jobbade hårt för att täcka rätt ytor i defensiven. Fransson ser ut att trivas i sin nya roll bredvid Isak Bergmann Johannesson på mitten. Insatsen kröntes av en vacker assist till Haksabanovics nickmål.

Isak Bergmann Johannesson 3
Har en ganska fri roll och rör sig över stora ytor. Det syntes inte minst vid IFK:s 1-0-mål, då den unge islänningen drog iväg på en djupledslöpning och senare spelade fram till Adegbenros mål. Tar mycket bra beslut och har hela tiden en tanke med sina aktioner. Föll lite ifrån matchbilden stundtals och kunde kanske varit mer involverad. Lägger ner ett stenhårt jobb och är nog den i IFK som löper allra mest.

Viktor Agardius 2
Började matchen med en mycket fin passning till Isak Bergmann Johannesson i anfallet som ledde fram till 1-0. Var ganska mycket med i offensiven och hade några bra aktioner där. Däremot tycker jag att Agardius hade kunnat göra det bättre i positionsspelet när Häcken gjorde 2-2 och senare 2-3. Passar nog egentligen bättre som vänster mittback än vänster wingback, men klarar absolut av båda positionerna.

Ishaq Abdulrazak 3 (ut 87)
Har en fantastiskt fin teknik och gör många fina aktioner i offensiven. Det som saknas är en slutprodukt. Ishaq har inte riktigt slipat till sina avslut och sina framspelningar ännu. Ofta gör han det väldigt bra men missar sedan avslutet. Hade några bra målchanser, men lyckades inte få dit den.

Samuel Adegbenro 3
När nyförvärvet från Rosenborg kom trodde i alla fall jag att han skulle vara en teknisk, kreativ ytter. Han har de delarna, men nu har han även visat upp ett målskytte av rang. Kan både skapa lägen och vara framme som en riktig måltjuv. Hade lite svårt att komma med i spelet stundtals och gjorde kanske inte sin bästa match. Ändå målskytt dock.

Sead Haksabanovic 5
Om Haksabanovic fortsätter som han har gjort nu kommer han utan problem kunna bli utsedd till Allsvenskans bästa spelare i höst. Om han inte säljs då förstås. För Sead är på en helt egen nivå just nu. Han lyckas med nästan allt han gör, även om många grejer är riktigt svåra. Målskytt och den som skapade mest i övrigt. Tar mycket ansvar i offensiven och spelar som en ledare, trots sin unga ålder. Bästa IFK:are mot Häcken.   

Inhoppare
Carl Björk (in 70), Dino Salihovic (in 70), Maic Sema (in 87) och Egzon Binaku (in 87) spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Redaktionen2021-03-14 18:14:00

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås